LO:s representantskap samlas i ABF-huset och LO-förbunden fastslog under hösten gemensamma krav inför avtalsrörelsen 2023. Arkivbild.
LO:s representantskap samlas i ABF-huset och LO-förbunden fastslog under hösten gemensamma krav inför avtalsrörelsen 2023. Arkivbild. - Foto: TT

Seko ställer sig bakom LO:s krav

Byggnads, Fastighets och Seko har anslutit sig till LO-linjen inför avtalsrörelsen. Det innebär att alla fack utom Transport står bakom LO-samordningen när nya löner ska sättas.


Tidigare i höstas, när LO beslutade om hur avtalskraven skulle se ut i stora drag, sa förbunden inom samarbetet 6F(Byggnads, Seko, Elektrikerna, Fastighets och Målarna) att de bara ställer upp om lönekraven blir tillräckligt höga.

I dag, fredag, är det den sista dagen för de 14 LO-förbunden att ge ett besked om de de står bakom LO:S gemensamma krav i avtalsrörelsen 2023.

Under gårdagen meddelade fackförbunden Byggnads och Fastighets att förbunden ska vara med i LO-samordningen och i dag har Seko som sista förbund meddelat LO att man ansluter sig, skriver tidningen Arbetet.

Med undantag för Transport står hela LO-familjen bakom det gemensamma kravet inför avtalsrörelsen. Därmed kan LO-förbunden räkna med sympatiåtgärder om de kommer driva frågan om extra lönelyft för lågavlönade.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

1 timme sedan
Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

1 timme sedan
Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.