Hur mycket pengar tjänar Merch Swedens Fredrik Rinaldo?
Hur mycket pengar tjänar Merch Swedens Fredrik Rinaldo? - Foto: Hur mycket pengar tjänar Merch Swedens Fredrik Rinaldo?

Fredrik Rinaldos miljontillgångar – så mycket pengar tjänar Merch Swedens ägare

Inför 300 000 följare kränger Merch Swedens Fredrik Rinaldo exklusiva skor och kläder på Tiktok. Om affärerna går bra? Jodå, det klirrar skönt i kassan hos den extroverte 22-åringen.


Merch Sweden startade som ett UF-företag i Västerås 2017 av studenterna Fredrik Rinaldo och Mickel Wallentin, och idén var då att sälja exklusiva märkeskläder och skor på Instagram. 

Tre år senare startades merchsweden.se och företaget som nu drivs av Rinaldo och Melker Bergqvist gör succé på TikTok. Inför nästan 300 000 följare kränger duon skor, kläder och berättar om allt som händer med företaget och dess framgångar. 

I maktbarometern 2022 kom Merch Sweden på plats 26 bland landets mäktigaste Tiktok-profiler.

Hur mycket pengar tjänar Merch Swedens Fredrik Rinaldo?

Men hur har det gått ekonomiskt då? Inte illa för ett UF-företag...det är då ett som är säkert. 

Enligt siffror från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av, så har Merch Sweden-grundaren Fredrik Rinaldo inte tagit ut någon lön sedan han startade bolaget. 

Däremot hade han ett ett överskott av kapital på 28 298 kronor 2020, och 2018 hade han ett överskott av kapital på 221 187 kronor. 

I företaget Merch Sweden ser det desto grönare ut. Enligt siffror från allaboalg.se hade företaget en omsättning på 9,1 miljoner kronor 2021. Samma år gjorde man en vinst på 482 000 kronor och den totala summan tillgångar låg på 1 958 000 kronor. 

/