Så här mycket tjänar Lernias vd: Veronica Rörsgård.
Så här mycket tjänar Lernias vd: Veronica Rörsgård. - Foto: Mark Earthy/Henrik Montgomery/TT

Så mycket tjänar Lernias vd Veronica Rörsgård – lyxiga månadslönen

Lernia finns i hela landet och hjälper dig ut i arbetslivet eller om du behöver utbilda dig. Vad tjänar man då på att sitta på chefsstolen för Lernia? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Det statliga bemannings- och utbildningsföretaget Lernia välkomnade Veronica Rörsgård, 48, som ny vd och koncernchef i oktober 2022. Lernia finns över hela landet och arbetar med företag, individer och organisationer. Det gör vi genom.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att tillträda den här rollen. Lernia är ett fint bolag med lång historia. Svensk arbetsmarknad är i ett utmanande läge, många står utanför arbetsmarknaden och den gröna omställningen och utvecklingen i Norra Sverige ställer höga krav på kompetensförsörjningen. Jag brinner att få bidra till svensk arbetsmarknad genom utbildning, matchning och bemanning, säger Veronica Rörsgård i ett pressmeddelande.

Så hög är Lernia-vd:n Veronica Rörsgårds lön

Att vara vd för Lernia ger verkligen ett plus i kanten. Enligt Skatteverkets uppgifter som Nyheter24 tagit del av hade Veronica Rörsgård för taxeringsåret 2021 en inkomst på 2 533 243. 

Det ger henne en månadslön på 211 103 kronor. Rörsgård hade även ett överskott av kapital på 72 276 kronor.

Är du också sugen på att få högre lön och letar efter ett nytt spännande jobb? Spana då in den här artikeln om yrkena med bäst löneutveckling!

/
/