Så här mycket tjänar entreprenören Patrick Söderlund på spelimperiet.
Så här mycket tjänar entreprenören Patrick Söderlund på spelimperiet. - Foto: Henrik Montgomery/TT/Pressbild/EA

Mångmiljonären Patrick Söderlund är kung över spelimperiet – här är hans monsterlön

Patrick Söderlund är mångmiljonär efter flera år inom spelbranschen. I dag axlar han chefsrollen för spelbolaget Embark Studios. Nyheter24 har tagit reda på Söderlunds förmögenhet – och den är inte fy skam!


Patrick Söderlund, 49, är nog mest känd hos svenska gamers som ledaren hos DICE. Tech-stjärnan är sedan många år en av de högst betalda personerna i Sverige med löner. 

I dag är han vd för Embark Studios som han startade 2018 efter att han lämnat Electronic Arts, EA, där han skiftat mellan olika chefpositioner i tolv år och även var en av de högsta cheferna på speljätten.

Patrick Söderlunds spelglada miljonlön

Att vara spelentreprenör och vd för Embark Studios ger verkligen klirr i kassan. Enligt Skatteverkets uppgifter som Nyheter24 tagit del av hade Patrick Söderlund för taxeringsåret 2020 en inkomst på 10 776 136. Det ger en månadslön på 898 011 kronor. Söderlund har även ett överskott på 818 014 230 kronor.

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.