Antalet varsel i mars hittills är betydligt färre än under februari. Arkivbild
Antalet varsel i mars hittills är betydligt färre än under februari. Arkivbild - Foto: Johan Nilsson/TT

Kraftig minskning av antalet varsel i mars

Publicerades: 27 Mar, 12:20

Under mars månad har hittills 3 581 personer varslats om uppsägning, enligt preliminära siffror från Arbetsförmedlingen.


Det är betydligt färre än de över 15 000 som varslades i februari och även under januarivarslen, som låg på 5 300 varsel.

Den preliminära marssiffran presenteras i en veckorapport från Arbetsförmedlingen, enligt vilken 6 510 personer fick jobb förra veckan samtidigt som 5 411 personer skrev in sig som arbetslösa.

Antalet inskrivna som arbetslösa uppgick därmed till 337 248 personer vid utgången av förra veckan, vilket motsvarar en arbetslöshet på 6,5 procent bland personer i åldrarna 16-65 år, enligt Arbetsförmedlingen.

TT
/
Senaste nytt

Så gör kommunerna när familjer inte kan betala

SAS-missen: Listades som under tvångslikvidation

Flygbolaget SAS visades under några timmar på fredagen som "under tvångslikvidation" i det danska bolagsregistret. Orsaken: Ett försenat bokslut.

Morgonrock ska ge demenssjuka nattro

Personalen vid ett äldreboende på Värmdö utanför Stockholm provar nu en ny variant för att skapa lugn och nattro hos demenssjuka. De anställda tar nämligen på sig morgonrock som en del av kvällsrutinerna.

Turkmenistans diktator ska stoppa all rökning

Ledaren i ett av världens mest slutna länder inför ytterligare påbud. Inom två år ska hela Turkmenistan ha slutat röka, slår diktatorn Serdar Berdymuchamedov fast.

1 400 mobiler stulna – polisen ber om hjälp

2 timmar sedan
Under natten mot fredag stals cirka 1 400 mobiler, till ett värde av över sex miljoner kronor, från ett förråd i ett industriområde i Lund. Telefonerna tillhör Lunds kommun och nu ber polisen allmänheten om hjälp då de har kört fast i utredningen.

Vattnet sjunker efter dammkollapsen

2 timmar sedan
Ukrainska myndigheter uppger att vattnet gradvis minskar i de översvämmade områdena efter dammkollapsen tidigare i veckan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.