Göran Westerberg är vd för Rusta.
Göran Westerberg är vd för Rusta. - Foto: Pressbild/Rusta och Naina Helén Jåma/TT

Rusta-vd:n drar in monsterlön – höjt inkomsten med 146 procent på tre år

Göran Westerberg har varit vd för butikskedjan Rusta under flera års tid och det har minst sagt varit lönsamt för 51-åringen. Nyheter24 har kikat närmare på företagsledarens svindlande miljonlön.


Vad är Rusta?

Rusta är en svensk butikskedja som grundades 1986 av Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell

Företaget har vuxit stadigt genom åren och Rusta har nu över 100 butiker i Sverige.

På Rusta säljs produkter inom heminredning, trädgård, fritid, skönhet och hälsa. Sortimentet inkluderar bland annat möbler, textilier, verktyg, belysning, trädgårdsprodukter, leksaker, sportutrustning och hem- och hushållsartiklar.

Rusta grundades 1986 och har sedan dess vuxit rejält. Numera finns nämligen 109 butiker runtom i Sverige och butikskedjan har även expanderat till Norge, Finland och Tyskland.

På vd-posten sitter Göran Westerberg och att inneha denna position visar sig ge rejäl ekonomisk utdelning. 

Göran Westerbergs lön som vd för Rusta

För enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Göran Westerberg en fastställd förvärvsinkomst på närmare 16,5 miljoner kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Som om att det inte vore nog hade 51-åringen ett överskott av kapital som landade på strax över tre miljoner kronor samma år. 

Miljonregn över Bauhaus-vd:n – så mycket tjänar han

Rejäl löneökning för Rusta-vd:n

När Market gjorde en kartläggning av 100 vd:ar inom detaljhandeln var Göran Westerberg ett av namnen på listan och man kunde då slå fast att han fått rejäla löneförhöjningar genom åren.

Enligt sajten hade nämligen Westerberg en inkomst på 11,9 miljoner kronor år 2020 och 6,7 miljoner kronor under 2019. Därmed har Rusta-toppens lön höjts med 146 procent inom loppet av tre år. 

Ann Carlssons monsterlön – så mycket tjänar Systembolagets vd

/