Ørsted har även stora vindkraftsprojekt i Asien och Nordamerika, som här utanför kusten av Rhode Island, USA. Arkivbild
Ørsted har även stora vindkraftsprojekt i Asien och Nordamerika, som här utanför kusten av Rhode Island, USA. Arkivbild - Foto: David Goldman AP/TT

Ørsted i allians för irländsk vindkraft

Den danska energikoncernen Ørsted har ingått ett avtal om utveckling av irländska havsbaserade vindkraftprojekt med det irländska bolaget ESB, skriver Ørsted i ett pressmeddelande.


Ørsted blir med avtalet hälftenägare i en rad vindkraftprojekt som planeras utanför den irländska kusten, som tillsammans kan komma att uppgå till fem gigawatt.

Irlands näringsminister Simon Coveney välkomnar avtalet och beskriver i en kommentar Ørsted-ESB-avtalet som en viktig milstolpe på vägen mot ett inhemskt, säkrare, billigare och renare energisystem.

Den halvstatliga danska energikoncernen Ørsted, en världsledande utvecklare av vindkraft till havs, har även ansökt om att få bygga en stor havsbaserad vindkraftpark i Sverige: Skåne havsvindpark.

Ørsted driver bland annat världens största havsbaserade vindkraftpark – brittiska Hornsea 2.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.