Arla sänker priserna.
Arla sänker priserna. - Foto: foto:Chris Anderson/TT

Arla sänker priserna – så mycket billigare blir en liter mjölk

Från och med måndag sänker Arla priset på alla sina mejerivaror med ungefär tio procent.


Arla sänker priset på alla mejerivaror med tio procent.

– Genom att sänka priserna hoppas vi att fler konsumenter har råd med våra produkter, så att bönderna kan fortsätta driva sina gårdar, säger Max Wallenberg, presschef på Arla tillTV4.

Sänkningen garanterar däremot inte att det blir billigare i butik.

– Det som är viktigt att komma ihåg är att butikerna sätter priserna. Vi kan aldrig bestämma vad en butik kan ta i betalt för våra varor, säger Max Wallenberg.

/
Senaste nytt

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Betalningskungen: Klarnas vd får miljonlyft – trots miljardförlusten

De senaste två årens miljardförluster hindrade inte Klarnas vd från att höja lönen för sig själv och de andra i ledningsgruppen med rekordbelopp. Så här många miljoner tjänar de efter rekordhöjningen på 70 procent.

Källor: Flera gripna inför Navalnyjs begravning

Om några få timmar begravs Aleksej Navalnyj. Men familjen hindrades in i det sista från att hämta hans kropp från bårhuset. Enligt medierapporter har flera personer som samlats i samband med begravningen redan gripits.

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

En man i 20-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en annan ung man på en snabbmatsrestaurang i Rågsved i södra Stockholm, meddelar Södertörns tingsrätt.

Morddömd 15-åring ska utvisas på livstid

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar och en av dem utvisas på livstid.

Här är frågan Arla vägrar att svara på om Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.