När är bästa tiden att lägga ut saker till försäljning på Blocket?
När är bästa tiden att lägga ut saker till försäljning på Blocket? - Foto: Christine Olsson/TT, Henrik Montgomery/TT och Oscar Olsson/TT

Då är bästa tiden att sälja dina prylar på Blocket: "Riktigt hög aktivitet"

Har du några oanvända prylar liggandes hemma, samtidigt som det börjar eka lite tomt på bankkontot? Då kanske du funderar på att sälja dem på Blocket. Men det kan vara värt att välja tiden då du lägger ut annonsen med omsorg.


I stället för att slänga föremål som ligger och skräpar hemma väljer många att ge sig ut på andrahandsmarknaden för att få in en extra slant och låta prylarna få ett nytt hem.

Den som planerar att vända sig till Blocket för att sälja sina grejer gör dock rätt i att välja veckodag och tid i månaden, då man lägger ut annonsen, med omsorg.

Då är aktiviteten som störst på Blocket

Vad är det då för tider som är särskilt bra för den som vill lyckas med försäljningen? I en intervju med Nyheter24 svarade Ebba Rosencrantz, pressansvarig på företaget, så här:

– Generellt är söndagar en dag då det är riktigt hög aktivitet på Blocket. Vad gäller tid i månaden så är det ju överlag så att folk håller lite hårdare i plånboken ju längre man kommer från löning. Så att lägga ut saker på Blocket ganska direkt efter löning kan vara en bra idé. 

Finns det någon tid då det är desto svårare att köpa och sälja föremål hos er?

– Nej, jag skulle inte säga att det finns någon generell period då saker är mer svårsålda. Däremot gäller att man ska sälja saker när det är säsong för dem för att få sakerna sålda snabbt till ett högt pris, säger Rosencrantz och fortsätter:

– Utemöbler är ju av förklarliga skäl mindre efterfrågan på under vinterhalvåret och skidor inte så poppis på sommaren till exempel. Så gör som den traditionella handeln och tänk säsongsbaserat. 

Efterfrågan påverkas av omvärldsläget

Efterfrågan på olika typer av föremål är också beroende av omvärlden och ekonomin i allmänhet, förklarar Ebba Rosencrantz.

– När elen var som dyrast var folk som galna efter ved och gjorde allt för att bli av med sina elslukande spabad. Och för några veckor sedan annonserades surströmming ut på Blocket för tusentals kronor eftersom det rådde surströmmingsbrist inför premiären. Så det som händer i övriga samhället speglas i handeln på Blocket.