Turid vann 100 000 kronor i 20 år när hon skrapade triss i Nyhetsmorgon.
Turid vann 100 000 kronor i 20 år när hon skrapade triss i Nyhetsmorgon. - Foto: Skärmavbild TV4 & Henrik Montgomery/TT

Turid vann 24 miljoner på triss – det ska hon göra för pengarna: "Nu j*vlar..."

Efter att ha fått tre klöver-symboler på trisslotten fick Turid, efter två månaders väntan, bege sig till TV4-huset. Väl på plats skrapade hon fram storvinsten. För Nyheter24 avslöjar hon vad som hänt sedan vinsten och vad hon tänker unna sig.


I lördags kammade Turid, 61, från Jämtland hem hisnande 24 miljoner i triss-skrapet i Nyhetsmorgon. På plats i studion var förutom Turid, hennes pojkvän Espen, 65, representanter från Svenska spel och en stor produktion.

– De var med oss hela tiden och var så trevliga och höll allt lugnt och sansat för oss. Svenska spel stod för resan och vi fick checka in i ett guldrum de tilldelade oss. Efter skrapet lämnade vi tv-studion och förstod knappt vad som hänt, säger hon till Nyheter24.

Hon passade dock på att fullfölja det löfte hon givit sig själv innan skrapet. Hon hade nämligen förvarnat sin chef att i händelse av en storvinst skulle hon komma att säga upp sig från jobbet. Sagt och gjort. Hon och pojkvännen drog till Portugal på semester istället för att gå till jobbet. 

Här kan du läsa om när Turid vann storvinsten

Friade på stranden – efter Turids önskan

Vinsten på 24 miljoner kommer fördelas över 20 år där hon varje månad får 100 000 kronor utbetalat.

Den nyblivna triss-vinnaren förklarar att hon ofta blir påmind från alla möjliga håll men att det trots allt är svårt att förstå vad som faktiskt hänt. 

– Vi har inte fattat det ännu, det har inte sjunkit in. När man skrapade så blev hamnade man som i en liten bubbla och blev blind. Det enda man såg var siffrorna på lotten. Sen kom ju lyckoruset efteråt. 

I tv-studion berättade hon att hon nu hoppades på ett frieri. Och för Nyheter24 avslöjar hon en nyhet. Pojkvännen Espen har äntligen gått ner på knä och friat. Inom ett år kommer paret att vara gifta, berättar hon.

Hur livet kommer bli efter storvinsten vet hon inte. Först och främst ska de försöka landa i vad som hänt när de kommer hem. Lån och skulder ska betalas av, sedan vill hon hjälpa familjen med det hon kan. 

– Självklart kommer vi sätta en stor guldkant på vår tillvaro, det ska vi passa på att göra. Det vore bara dumt annars. Vi har strävat, jobbat och betalat lån så nu jävlar ska det vara guldkant på tillvaron.

Sjuka lottovinsten: Vann över 16 miljarder

Det ska Turid unna sig – efter storvinsten

På plats i Portugal har det dock blivit mer av en klassisk svensk semester utan större utsvävningar, förklarar hon. Bortsett från att ha firat med champagne när Espen gick ner på knä på stranden, har de unnat sig varsin solhatt och lite aktiviteter.

Men bortsett från att lösa sina lån vill hon passa på att köpa något till sig själv. För ett tag sedan köpte nämligen Espen en motorcykel av märket Pan American. Turid, som själv kört båge i 40 år, vill unna sig en likadan. 

Hon passar även på att avslöja att efter förlovningen väntar hon på att den nyblivna fästmannen ska flytta till henne i Jämtland.

– Vi är ju särbos, han kommer från Oslo. Men nu kommer han att flytta till Sverige.

Det nyförlovade paret, Turid och Espen, har unnat sig både delfin- och grottsafari i Portugal. Foto: Privat

Det säger Steffo Törnquist aldrig till Triss-vinnarna i Nyhetsmorgon

TV4
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!