En ensam vinnare kammade hem jackpotten på över 16 miljarder kronor.
En ensam vinnare kammade hem jackpotten på över 16 miljarder kronor. - Foto: Gene J. Puskar & Fredrik Sandberg/TT

Sjuka lottovinsten: Vann över 16 miljarder – här hamnade den hissnande summan

Att vinna på lotto kräver tur av oändliga mått. En man hade just det och kammade hem en av historiens största jackpottvinster någonsin. Vinstsumman landade på hissnande 16,8 miljarder kronor.


Har du någon gång drömt om att kamma hem en riktig storvinst? Sannolikheten att ha alla rätt i en lottodragning är inte bara svårt utan näst intill omöjligt då sannolikheten att få sju rätt är en på 6,7 miljoner. Med andra ord är det inte det enklaste.

Hade alla rätt – vann 16,8 miljarder kronor

En man hade dock just den turen ett par gånger om när han kammade hem en av världens största jackpottvinster någonsin. Den totala vinstsumman uppgick till hissnande 1,58 miljarder dollar, eller strax över 16,8 miljarder svenska kronor. 

Mannen som tog hem den osannolika lottovinsten är bosatt i Florida, USA, och spelade på sex nummer där den rätta raden var:

13, 19, 20, 32, 33 och 14. 

Den största enskilda vinsten någonsin är när en annan amerikan vann 2,04 miljarder dollar, eller 22 miljarder svenska kronor.

Nu återstår dock utbetalningen och då har den tursamme vinnaren ställts inför två val, skriver The New York Post. Antingen kan han välja att få hela vinstsumman utbetalad i omgångar eller ta emot en engångsutbetalning på 783,3 miljoner dollar, eller 8,3 miljarder kronor.

Vad hade du valt? 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!