Ica vill ge fler tillträdesförbud till butikerna.
Ica vill ge fler tillträdesförbud till butikerna. - Foto: Bertil Ericson/Janerik Henriksson/TT

Nu vill Ica porta fler kunder – det här är varför

För att komma till rätta med de ökade stölderna på Ica, vill livsmedelsjättens vd och koncernchef Nina Jönsson se fler tillträdesförbud i butikerna.


Sju av tio Ica-handlare uppger att stölderna ökat i deras butiker under 2022, skriver Dagens Industri med hänvisning till en koncernenkät. 

För att komma till rätta med stölderna vill Icas vd och koncernchef Nina Jönsson ge unga jobb, samarbeta lokalt med polisen och kommunen, och införa fler tillträdesförbud till butikerna. 

– Det händer att kriminella tömmer en hel butik. Polis och åklagare måste börja prioritera butiksbrotten så vi får fler tillträdesförbud, säger Nina Jönsson till DI.

Lagen om tillträdesförbud kom i mars 2011, och innebär att en butik kan porta en person i händelse av upprepade trakasserier, hot eller våldssituationer mot medarbetare. 

Matbutikerna stänger snabbkassorna – så här gör kunderna när de fuskar

Ica
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Cristiano Ronaldos barn: Namn, ålder och sonen Angel

Så överlåter du din hyreslägenhet till barnbarnet

Inför ålderns höst är det vanligt att man vill överlåta sitt hyreskontrakt till en anhörig, men hur gör man egentligen? Här är de viktigaste stegen att känna till.

Fått den här lappen på din bil? Nu varnar polisen

Bedragare har börjat använda sig av en ny metod för att komma över känslig information. Nu varnar polisen för tillvägagångssättet.

Bostadsrätt: Få 200 000 kronor mer för din lägenhet

Enligt Boolis analys har man räknat ut att det går att få 200 000 kronor mer när man säljer bostadsrätten i storstadsregionerna, eller 150 000 i inlandet, om man piffar till "hemmets hjärta".

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

Många som tänkt avsluta sin prenumeration hos Postkodlotteriet har åkt på en oväntad utgift – från ett helt annat företag. – I mina och de flesta av mina kollegors ögon handlar de omoraliskt, säger Roger Magnergård, presschef på Postkodlotteriet, till Nyheter24.

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

1 timme sedan
Som förälder vill man gärna skapa en ekonomisk buffert för sitt barn, men att spara pengar i 18 år kan vara utmanande. Nyheter24 har pratat med Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avslöjar det vanligaste misstaget som föräldrar gör.