Ryds Bilglas vd Anders Jensen är sedan 2015 gift med Charlotte Perrelli.
Ryds Bilglas vd Anders Jensen är sedan 2015 gift med Charlotte Perrelli. - Foto: Adam Ihse/TT & Jessica Gow/TT

Ryds Bilglas-vd:n Anders Jensens drömliv med Charlotte Perrelli

Anders Jensen är vd för bilglasföretaget Ryds Bilglas. Utöver livet som företagsledare hinner han med ett och annat tillsammans med hustrun Charlotte Perrelli.


Företaget Ryds bilglas grundades i Sundsvall 1947 av Erik Ryd som då startade Ryds Glasmästeri. Med tiden kom man att specialisera sig och sedermera inrikta sig endast på bilglas. I dag är det ett internationellt bolag som finns i Sverige, Storbritannien, Norge, Danmark och Spanien.

Arvid Nordquist-arvtagarnas lyxliv: Paradvåningar, yachtar och miljonlöner

Ryds Bilglas ägs av Anders Jensen

I dag ägs 87 procent av bolagets aktieinnehav av riskkapitalbolaget Nordic Capital. Familjen Ryd innehar nio procent och de resterande tre procenten äger Anders Jensen, som varit Ryds Bilglas vd sedan 2012.

Efter Jensens intåg i bilglasjätten har bolaget fortsatt att växa. Enligt de senaste uppgifterna från Alla bolag omsatte Ryds Bilglas hela 999,3 miljoner under 2021. Det var en rejäl ökning med över 177 miljoner jämfört med året innan.

Under samma period uppgick bolagets totala tillgångar till över 829 miljoner kronor. 

Familjen Zetterström äger Fabrique-imperiet – här är deras feta tillgångar

Ryds Bilglas Anders Jensens lyxliv med Charlotte Perrelli

Mellan 2009-2011 var han gift med sportjournalisten Suzanne Sjögren som flitigt syns i Viaplays sändningar. Tillsammans fick de en dotter.

2015 gifte han med sin nuvarande fru, ingen mindre än Mello-stjärnan och Eurovision Song Contest-vinnaren Charlotte Perrelli. Tillsammans har de två söner och familjen lever ett liv på fina adresser i både Sverige och Spanien.

Tillsammans investerade de i ett gigantiskt husköp i Marbella i Spanien. Huset, som var en 800 kvadratmeter stor villa med sju sovrum och en 50 kvadratmeter stor pool, såldes efter endast tre år för hisnande 72 miljoner kronor. Det innebar att de tjänade hela 20 miljoner kronor från sin tidigare investering, något Expressen skrivit om.

I ett sms till tidningen förklarade Perrelli varför de valde att sälja bostaden på solkusten.

”Vi älskar huset men vi är många och älskar att kunna bjuda ner hela vår stora familj hit till solen så vi vill helt enkelt ha några fler rum”, skrev hon då.

Paret investerade istället i ett större hus som de sedan totalrenoverade för att få det just som de ville. 

Men Spanien är inte den enda platsen paret Jensen/Perrelli äger fastigheter i. De har nämligen en 85 kvadratmeter stor villa på Drottningholm i Stockholm som har ett uppskattat värde på 44,5 miljoner kronor.

Anders Jensen lever livet med Charlotte Perrelli. Foto: Skärmavbild Instagram/andersjensen18 & laperrelli
Utöver livet i Stockholm och Marbella passar paret även på att resa en del. Foto: Skärmavbild Instagram/laperrelli. Foto: Skärmavbild Instagram/laperrelli

Amir Kheirmand grundade Schysst Käk – så mycket tjänar kebabkungen

Anders Jensens saftiga lön – så mycket tjänar han

Det är inte bara företaget han driver som går bra, även hans egna inkomst går det ingen nöd på. Enligt de senaste uppgifterna från Skatteverket, som Nyheter24 tagit del av, hade Jensen en intjänad förvärvsinkomst på 4 360 900 kronor under 2022. Om summan fördelas över 12 månader innebär det att han hade en månadslön på hela 363 408 kronor. 

Utöver inkomsten hade han även ett överskott av kapital på 45 034 577 kronor. Det går med andra ord rätt bra för både företaget Ryds Bilglas och vd:n Ander Jensen.

/