Paret Charlotta och David Zetterström är grundare och ägare av bageriet Fabrique.
Paret Charlotta och David Zetterström är grundare och ägare av bageriet Fabrique. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT & Henrik Montgomery/TT

Familjen Zetterström äger Fabrique-imperiet – här är deras feta tillgångar

Charlotta och David Zetterström grundade Fabrique 2008. Än i dag äger och driver de sitt brödimperium som omsätter enorma belopp. De privata tillgångarna är även de riktigt stora.


Att arbeta deltid samtidigt som man studerar kan vara hårt. Några som vet hur det är är Charlotta Zetterström och David Zetterström som träffades när de gjorde just det. Efter studierna slog de på stort och satsade på att öppna sitt eget bageri och sedan dess har familjens imperium växt och expanderat till flera länder.

Här kan du läsa om de hemliga ÖoB-ägarna och deras miljardimperium

Fabrique-grundarnas framgång 

När Charlotta och David Zetterström träffades på bageriet blev de förälskade. Efter avslutade studier arbetade det nyblivna paret ett par år i bageribranschen innan de 2008 bestämde sig för att slå upp portarna till sitt första egna bageri på Kungsholmen i Stockholm. Namnet de gav sin skapelse var Fabrique.

Spolar man fram bandet 15 år i tiden så har företaget nu en enorm omsättning och har slagit upp dörrarna till ännu fler bagerier och butiker. I dag har de omkring 30 Fabrique-butiker fördelat i städerna Stockholm, London och New York.

Utöver ett framgångsrikt imperium har paret också utökat familjen med tre barn och har, enligt Charlottas profil på sociala medie-plattformen Instagram, ett brett umgänge. Bland annat har de synts semestra med Amanda Schulman på Gotland.

När de öppnade den senaste butiken på Kings Road i London öste hyllningarna in från bland annat Amanda Schulman, influencern Cloe Schuterman, designern och affärskvinnan Nathalie Schuterman och modebloggaren Johanna Bradford.

Foto: Skärmavbild Instagram/lottazetterstrom

Biltema grundades av Sten-Åke Lindholm. Här kan du läsa om hans stora imperium

Familjen Zetterströms enorma förmögenhet

Bolaget, som fortfarande ägs och drivs av paret Zetterström, omsatte över 116 miljoner kronor under 2022 och hade under samma period tillgångar i bolaget som uppgick till strax över 53 miljoner kronor, enligt Alla bolag.

De privata tillgångarna är inte särskilt låga de heller. Under 2022 hade Charlotta Zetterström, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 691 100 kronor. Hon hade dessutom ett överskott av kapital på hisnande 4 169 874 kronor.

Under samma period hade maken Zetterström, enligt Skatteverkets uppgifter, en inkomst på 814 900 kronor och ett överskott av kapital på hela 4 161 548 kronor.

Utöver de enorma tillångarna är paret bosatta på en av Sveriges finaste och dyraste gator, nämligen Strandvägen. Bostaden är värderad till över 62 miljoner kronor och har en yta om 291 kvadratmeter.

Källa: Skatteverket, allabolag & fabrique.se

/