Så mycket kostar det att värma upp glögg i vinter.
Så mycket kostar det att värma upp glögg i vinter. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Vilhelm Stokstad/TT

Svindlande summa – så lite kostar det att värma glögg på spisen i vinter

Julen och kallare väder står för dörren. En kopp värmande glögg kan kännas riktigt mysigt. Men vad kostar det egentligen att värma glögg på spisen i år? Det har Nyheter24 tagit reda på.


Julen står för dörren och det är bara några helger kvar till julafton. Många har redan börjat mysa till det hemma med adventsljusstakar, julbak och pynt. 

I och med att vädret blir kallare är det många som tycker om att mysa till det med en värmande dryck, för att verkligen sätta guldkant på tillvaron.

Glöggen är ofta förknippad med vinter och jul och är en dryck som serveras bäst varm med lite russin och mandel i. Men vad kostar det egentligen att värma en kastrull med glögg 2023? Det har Nyheter24 tagit reda på.

Nyårsquiz 2023: Färdiga frågor och svar om året som gått

Så lite kostar det att värma en kastrull glögg 

Dricker man glögg med alkohol så ska den inte koka, utan bara hettas upp till lagom temperatur. Då behöver man heller inte ha spisplattan på max, vilket gör att man kan spara lite el och pengar.

Enligt Eon kostar det i snitt 28 öre i elförbrukning att värma upp 70 centiliter glögg på spisen, så det är i stort sett gratis.

Priset är beräknat på ett elpris på 111,25 öre/kWh och är inklusive moms på fast elpris för elområde 3 hösten 2023. Elpriser kan dock variera något beroende på tid och område.

Nyheter24 testar Nespressos julkapslar – smak och doft: "Luktar prutt"

Jul
/
/