Jørgen Madsen Lindemann, vd för Viaplay. Arkivbild.
Jørgen Madsen Lindemann, vd för Viaplay. Arkivbild. - Foto: Karin Wesslén/TT

Viaplay säljer brittiska verksamheten

Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.


Tidningen har fått uppgiften om en återförsäljning bekräftad av Viaplay efter rapporter i skotska medier. I ett mejl till Di skriver Viaplays presstalesperson Emma Andersson:

"Vi har kommit överens om att sälja tillbaka vår verksamhet i Storbritannien till de tidigare ägarna SSBL Ltd (Premier Sports). Detta är i linje med Viaplay Groups strategi och plan som vi presenterade i juli, då vi sa att vår verksamhet framöver kommer att fokusera på Norden, Nederländerna och Viaplay Select."

Försenad rapport

Enligt Di vill Viaplay inte säga hur mycket de tidigare ägarna betalar när de nu köper tillbaka verksamheten.

Egentligen skulle Viaplays rapport för tredje kvartalet ha publicerats i fredags, men flyttades fram till torsdag denna vecka. Enligt Viaplay handlade det då om att bolaget ville fortsätta diskussioner med de största aktieägarna, långivarna och obligationsinnehavare om den "potentiella rekapitaliseringen av Viaplay Group".

Vd-byte och vinstvarning

Viaplay har gått igenom en turbulent tid. I juni byttes vd:n och koncernchefen Anders Jensen ut mot Jørgen Madsen Lindemann, samtidigt som bolaget vinstvarnade.

Bolaget redovisade ett rörelseresultat på minus 6,5 miljarder kronor för andra kvartalet i år och varslade om personalnedskärningar på 25 procent. Besparingarna har gjort att flera stora planerade produktioner, som en ny tv-serie baserad på Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter", har skjutits på framtiden.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

Kortare arbetsvecka testas i Köpenhamn

Nu får kommunanställda i Köpenhamn möjlighet att prova att jobba fyradagarsvecka på 14 utvalda arbetsplatser.

Pourmokhtari: Inte aktuellt med SD i regering

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) utesluter att sitta i en regering med Sverigedemokraterna efter nästa val. Då är inte jag en del av den.

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

1 timme sedan
Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.