Viaplay. Arkivbild.
Viaplay. Arkivbild. - Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Brakförlust för Viaplay i försenad rapport

Viaplay fortsätter att gå dåligt. Tv- och strömningsbolaget redovisar ett resultat för årets nio första månader på minus 7 413 miljoner kronor. Det kan jämföras med en vinst på 707 miljoner kronor för samma period förra året.


Viaplay har till slut presenterat sin rapport för årets nio första månader. Rapporten skulle ha kommit den 24 oktober, men har skjutits upp flera gånger med bolaget förhandlat med finansiärer och andra intressenter.

Vd Jørgen Madsen Lindemann skriver i rapporten att Viaplay har infört ett omfattande kostnadsbesparingsprogram som bland annat innebär att över 30 procent av personalen har fått sluta.

Viaplay inledde för några år sedan en omfattande internationell expansion och köpte bland annat sporträttigheter på flera olika marknader. Dessutom har strömningsbolaget producerat en lång rad påkostade filmer och tv-serier, däribland Lasse Hallströms senaste storfilm "Hilma af Klint".

Men tidigare i år drog det i handbromsen för de expansiva satsningarna. Den 5 juni byttes vd:n och koncernchefen Anders Jensen ut mot Jørgen Madsen Lindemann, samtidigt som bolaget vinstvarnade.

Besparingarna inom företaget har fått till följd att en lång rad planerade film- och tv-produktioner, som en ny tv-serie baserad på Astrid Lindgrens "Ronja Rövardotter", har skjutits på framtiden och inte fått premiär.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem anhållna för dubbelmord

Ungerskt Nato-nej – till Rutte

Ungern har hittat en ny käpp att sätta i Nato-hjulet, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

ICC: Arresteringsorder mot ryska militärer

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) har utfärdat arresteringsordrar för två ryska militärer med anledning av misstänkta brott från åtminstone den 10 oktober 2022 till den 9 mars 2023.

WHO: Tusentals behöver evakueras från Gaza

Runt 8 000 patienter behöver evakueras från Gaza, enligt Världshälsoorganisationen WHO. Att flytta patienter skulle kunna minska belastningen på vårdanställda och på sjukhus som kämpar för att kunna drivas vidare under kriget.

Postnords senaste förändring: Blir ännu långsammare

1 timme sedan
Postnord genomför just nu en rad förändringar, som innebär att brevhämtningen och utdelningen blir långsammare.

Längdskidåkarens avslöjande: "Alla ligger med alla"

1 timme sedan
Kärleken spirar inom längdskidåkningen. I en intervju avslöjar nu poddprofilerna och längdskidåkarna James Clugnet och Mika Vermeulen om en chockernade upptäckt efter OS 2018.