Träfasader på bostäder i det nya området Haga Norra i Stockholm. Arkivbild.
Träfasader på bostäder i det nya området Haga Norra i Stockholm. Arkivbild. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Splittrad bild kring bostadspriser

Trots det tuffa ekonomiska läget gror optimismen bland hushållen gällande bostadsprisernas utveckling. På en fråga kring hur bostadspriserna utvecklar sig under ett års sikt så tror 34 procent på stigande priser medan bara 20 procent, tror på en nedgång enligt SBAB:s kvartalsvisa mätning av prisförväntningar.


Störst andel, 34 procent av de svarande, tror dock att priserna kommer att stå stilla.

"Bostadsägarna har fortsatt en rätt splittrad bild av prisernas utveckling framöver och även vad som kommer att driva priserna framöver, framför allt vad gäller utvecklingen av bolåneräntorna. Jag tänker att det nog speglar att det finns en kvarvarande osäkerhet om både inflationen och ränteutvecklingen", säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB i ett pressmeddelande.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hett svartlut läcker från bruk – "90 grader"

Besökarna rasar över Sveriges största marknad: "Sjukt osmakligt"

Kiviks marknad har hamnat i blåsväder efter att ha planerat en smådjursmarknad. På sin Facebooksida söker de efter personer som kan tänka sig ställa ut och sälja djur en marknadsdag i sommar, vilket har fått besökarna att se rött.

Kablar i Röda havet förstörda

Tre undervattenskablar för telekommunikation har gått av i Röda havet.

Svagt nedåt på Wall Street

New York-börsen backade på handelsveckans första dag, men de ledande indexen flyttade sig inte mycket. Breda S&P 500-index tappade 0,1 procent, Dow Jones industriindex 0,3 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex 0,4 procent.

Israel: 450 terrorister anställda av FN-organ

1 timme sedan
Israels militär anklagar FN:s organ för palestinska flyktingar, Unrwa, för att ha över 450 "terrorister" anställda. Organet hävdar samtidigt att israeliska myndigheter torterat dess personal under förhör.

Exportlyft i Mellanöstern trots koranbränningar

1 timme sedan
Förra årets koranbränningar i Sverige skapade stor ilska i den muslimska världen. Trots detta var Mellanöstern den snabbast växande exportmarknaden för svenska företag 2023, enligt Business Sweden.