Butiken Intimissimi, på Götgatsbacken, som ingår i Calzedonia Group som säljer damunderkläder. Bianaca Ingrosso är ambassadör och även agerat modell för Intimissimi.
Butiken Intimissimi, på Götgatsbacken, som ingår i Calzedonia Group som säljer damunderkläder. Bianaca Ingrosso är ambassadör och även agerat modell för Intimissimi. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Kollektivavtal för Ingrossokopplad klädkedja

Den italienska underklädeskedjan Intimissimi – med Bianco Ingrosso som affischnamn och ambassadör – har tecknat kollektivavtal i Sverige.


Beskedet kommer efter en granskning i Aftonbladet där anställda på Intimissimis svenska butiker vittnade om bristfälliga arbetsförhållanden.

— Kort och gott innebär det höjda löner och bättre villkor i form av bland annat tryggade försäkringar och pensioner, säger fackförbundet Handels ordförande Linda Palmetzhofer till Aftonbladet.

Intimissimi är en del av det multinationella underklädesföretaget Calzedonia Group, med verksamhet i 54 länder.

TT
/
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Samtal i Kairo avslutade – utan genombrott

Polisen i Borlänge rapporterar om stöld

"Ett företag i Borlänge har utsatts för en stöld", skriver polisen på sin hemsida.

Norsk polis bekymrad över svensk kriminalitet

Den svenska organiserade brottsligheten är en av de saker som allra mest oroar den norska polisen, visar en årlig rapport om kriminaliteten i Norge.

Ryska hackare tar på sig attack mot myndighet

Integritetsskyddsmyndighetens (IMY) hemsida ligger nere vid lunchtid på tisdagen.

Oro för Trump när EU vill satsa på försvaret

Köp tillsammans och köp europeiskt. Det är maningen när EU-kommissionen vill få fart på både försvar och försvarsindustri i Europa.

Våldtog 13-åring – döms till 14 års fängelse

En 40-årig man döms till 14 års fängelse för våldtäkt mot barn, mordförsök samt olaga frihetsberövande, rapporterar lokala medier.