Kärnkraftsreaktorn Ringhals 4 ska gå för full effekt igen vid 17-tiden på fredagen. Arkivbild.
Kärnkraftsreaktorn Ringhals 4 ska gå för full effekt igen vid 17-tiden på fredagen. Arkivbild. - Foto: Annika Örnborg/Ringhals

Ringhals 4 uppe i full effekt i eftermiddag

Ringhals kärnkraftsreaktor 4 ökar produktionen igen efter att ha levererat el på halv effekt i ett par dagar. Klockan 17 ska full effekt ha uppnåtts, uppger Ringhals presschef Anna Collin till TT.


Reaktorn togs ur drift i onsdags i förra veckan på grund av ett fel i en ventil i en ånggenerator. Återstarten i måndags morse höll dock inte så länge. I onsdags denna vecka bromsades produktionen åter på grund ett av mindre läckage i en generator.

— Nu är vi uppe på ungefär 90 procent, säger Anna Collin vid lunchtid på fredagen.

Stoppet av kärnkraftsreaktorn på Ringhals, som ligger i Varberg, ledde till höga elpriser i södra Sverige.

TT
/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pourmokhtari: Inte aktuellt med SD i regering

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.

Totalstopp i tysk Teslafabrik efter brand

Det råder totalstopp i Teslafabriken utanför Berlin efter en brand som lett till ett omfattande elavbrott, rapporterar den tyska tidningen Maerkische Allgemeine Zeitung.

Kivras svar efter strulet med deklarationen: "Vi beklagar"

Under måndagen började Skatteverket skicka ut deklarationer till de med digital brevlåda. Nu svarar Kivras kommunikationschef på strulet användare upplevt på grund av en driftstörning.