Ordervärdet motsvarar drygt en miljard kronor. Arkivbild.
Ordervärdet motsvarar drygt en miljard kronor. Arkivbild. - Foto: Karin Wesslén / TT

Saab får miljardorder från Boeing

Försvarskoncernen Saab har fått en order från amerikanska flygplanstillverkaren Boeing till ett värde av 102 miljoner dollar, motsvarande drygt en miljard kronor, enligt ett pressmeddelande.


Saab ska tillverka delar av flygplanskroppar till skolflygplanet T-7A Red Hawk vid sin anläggning i West Lafayette i delstaten Indiana, USA.

"Denna order säkerställer att serieproduktionen ökar för att möta både nuvarande och framtida kunders ökade behov", säger Lars Tossman, chef för affärsområde Aeronautics på Saab, i pressmeddelandet.

Ordern från Boeing kommer samtidigt som de första två flygplanen har levererats till amerikanska flygbaser för testflygningar.

TT
/
USA
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Stockholm: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar i en bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Förändringen på Leos lekland – så påverkas kunderna

2 timmar sedan
Leos Lekland byter design, inredning och hemsida. Nyheter24 har pratat med Gabriel Bergqvist, Marknadschef på Leos Lekland, som berättar hur förändringarna påverkar kunderna.

Handelsbankens uppmaning till kunderna: ”Rädda pengarna”

2 timmar sedan
Efter att flera olika myndigheter och banker varnat för bedrägeriförsök har turen nu hamnat hos Handelsbanken. I ett utskick uppmanar banken sina kunder att ”rädda pengarna”.

Polisen rapporterar om knivlagen, Järfälla

2 timmar sedan
"En man går omkring med en kniv i handen.", skriver polisen på sin hemsida.