Simon i Lyxfällan spenderar en hel del pengar.
Simon spenderar en hel del pengar. - Foto: Skärmavbild/TV3/Viaplay

Simon har haft 50 bilar – har skulder på 4 miljoner: "Lyxlirare"

Stora summor pengar spenderas på bilar, jacuzzis, kameror och vapen. Nu är småbarnsföräldrarna Simon och Ann-Maries ekonomi på botten, och de riskerar att förlora allt. Magnus Hedberg och Lyxfällan åker därför till Norsborg för att försöka hjälpa paret.


Ann-Marie och Simon har varit ihop sedan de var tonåringar. Innan de fick sina tre barn levde de ett liv med resor och dyra inköp. Men trots att de nu har lägre inkomst så fortsatte framförallt Simon att spendera pengar på studioutrustning, drönare och en hel del vapen att jaga med.

Ett annat stort intresse hos Simon är bilar. Det har hänt flera gånger att han tröttnat på sina bilar och bytt ut dem efter bara ett par månader. Sen Simon tog körkort har han haft 40 till 50 bilar, och Ann-Marie har länge försökt få sin partner att sluta spendera stora summor pengar. 

Simon och Ann-Marie. Foto: TV3/Lyxfällan

Förändringen i nya Lyxfällan – stora skillnaden: “Det märks”

Ann-Marie och Simon medverkar i Lyxfällan: "Roligt med nya saker"

Läget är nu värre än någonsin. Ann-Marie har löneutmätning och Simon är arbetslös. Nu är paret rädda att förlora allt, om beteendet fortsätter. Men trots att de tvingas låna pengar av sina föräldrar så tycker Simon själv inte att han har något problem. 

– Jag skulle inte kunna säga att jag har ett shoppingberoende, men jag tycker att det är roligt med nya saker, förklarar Simon. 

Kelly köper leksaker på kredit – går back 42 900 kronor varje månad

Simon har lagt ner stora summor på jaktvapen. Foto: TV3/Lyxfällan

Paret i Lyxfällan riskerar att förlora radhuset

Kronofogden tittar nu på om de måste sälja familjens radhus, och Magnus Hedberg åker därför hem till Ann-Marie och Simon för att se om han kan hjälpa dem att behålla sitt topprenoverade hem. Allt i hemmet är i toppskick, och det finns allt från nya tv-apparater och bubbelbad till jaktvapen köpta för 60 000. Simon själv uppskattar dessutom att det har försvunnit en halv miljon kronor på bilar. 

Paret har även köpt ett dyrt bubbelbad. Foto: TV3/Lyxfällan

Paret i Lyxfällan har shoppat för 2,5 miljoner kronor: “Slår alla rekord”

Ann-Marie och Simon går back 45 000 varje månad

När Magnus Hedberg presenterar budgettavlan ser läget allt annat än ljust ut. Ann-Marie och Simon får sammanlagt in 48 900 varje månad. Samtidigt som sparandet ligger på noll så lägger familjen bland annat 12 600 på mat varje månad och 12 100 på transport och drivmedel.

Den kategorin som sticker iväg allra mest är övrigt-kategorin som landar på hela 15 400 kronor varje månad. En hel drös obetalda räkningar, konsumtionskrediter, blancolån och privatlån gör att deras skulder kostar paret 38 300 per månad. Det här innebär att paret går back 44 900 kronor varje månad. 

– När jag såg slutsumman så var det som att jag försvann helt och hållet. Jag var där men tankarna var helt någon annanstans, säger Simon. 

44 900 kronor går de back varje månad. Foto: TV3/Lyxfällan

Regina blev svindlad på en miljon kronor – det hände efter Lyxfällan

Har skulder på 4 miljoner kronor 

Framförallt är det Simon som sätter sprätt på familjens pengar, och Magnus Heberg försöker få honom att inse vilka konsekvenser hans konsumtionsbeteende får. Bland annat har 60 000 lagts på vapen och jaktutrustning, 50 000 kronor på studioutrustning, 700 000 på renovering och det finns också en reseskuld på 68 000, 

– Du är en riktig lyxlirare alltså, säger Magnus Hedberg. 

Paret har en stor skuld. Foto: TV3/Lyxfällan

Sammanlagt ligger parets totala skuldbild på svindlande 4 268 000 kronor. Simon har svårt att öppna upp och prata om situationen med sin partner. Samtidigt upplever Ann-Marie att hon ständigt sätts i sista rummet, och att Simon prioriterar annat framför henne. Nu måste lyxlivet få ett stopp, innan de riskerar att förlora huset. 

Vill du veta hur det går för Simon och Ann-Marie? Lyxfällan sänds 20.00 på Viaplay och TV3 på tisdagar. 

Läs alla våra artiklar om Lyxfällan här

/