Ica Påsk
Ska du hämta ut paket med ditt barn – då bör du tänka på det här. - Foto: Fredrik Sandberg /TT

Butikschefen: Det gör många föräldrar fel inne på Ica

Att gå och handla tillsammans med sina barn är för de flesta föräldrar en del av vardagen. Men det finns en sak som många glömmer bort innan de sätter sig i bilen på väg till Ica.


Att arbeta i en livsmedelsbutik som Ica innebär ofta en rad olika uppgifter. För vissa handlar de dagliga arbetsuppgifterna om att hålla det fint och fräscht i frukten, för vissa att knega på inne i det kyliga mejeriet och för andra att hjälpa kunderna i delin med vilken skinka, ost och korv som passar till helgens charkbricka. 

Många av oss går veckovis i livsmedelsaffärer. Bildkälla: Geir Olsen/TT

Nyheter24 har varit i kontakt med en butikschef som berättat att en av de bästa sakerna med jobbet i en Ica-butik är kundkontakten och att dagligen stöta på olika typer av människor. 

Men... självfallet så finns det också nackdelar altså. Bland annat när butiken ska till att stänga. 

– Exempelvis när kunder rullar in med en kundvagn tre minuter innan man ska till att stänga. Visst att bara rycka en chipspåse. Men vissa får ju för sig att storhandla strax innan stängning, berättar han. 

– Eller kommer på att de inte ska ha den där mjölken som de då lägger bland apelsinerna, tillägger han. 

Det ska du tänka på om du ska hämta ut paktet på Ica

Någonting vissa glömska kunder kan göra är att strunta i att ta en påse, betala, för att sedan rycka med sig en påse i farten. 

Men det finns en till sak som de glömska kunderna kan göra ibland när det kommer till posthanteringen i butikerna. Och det är när de ska hämta ut paket – till barn.

På många Ica kan man även hämta ut paket. Bildkälla: Fredrik Sandberg /TT

– Vissa kommer och ska hämta ut paket som de beställt i sitt smeknamn. Vilket man då inte får. Där är det många vi har i butiken som blir irriterade trots att de är dom som gjort fel. 

Samma sak händer även när släktingar skickar paket till barnbarn som då inte har legitimation. 

– Vi säger att du skickat ett paket till ditt barnbarn så är det barnbarnets legitimation man behöver. Detta då mottagaren av paketet måste identifiera sig. Står de Anna-Lisa 3 år så ska de finnas id på Anna-Lisa 3 år, avslutar butikschefen. 

Ica
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kursras för Trump-aktien

Storbråk i parlament: Ledamot slogs i huvudet

Handgemäng har brutit ut i Georgiens parlament. Bråket handlar om ett kontroversiellt lagförslag, som innebär att medier och organisationer med utländska kopplingar skulle kunna stämplas som att driva "främmande makts intressen".

Starkare detaljhandel än väntat i USA

Försäljningen inom den amerikanska detaljhandeln steg med 0,7 procent i mars jämfört med månaden före. Det var starkare än väntat.

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Kriminalvårdare på Skänneingeanstalten vittnar om att övervåld, förnedring och trakasserier används mot interner av en grupp kriminalvårdare, visar en granskning Sveriges Radios Kaliber har gjort.

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.