Utförsäljning gav köplust hos Coops kunder.
Utförsäljning gav köplust hos Coops kunder. - Foto: Jessica Gow/TT & Carl-Olof Zimmerman/TT.

Kunderna rusar när Coop rear ut – butik får stänga tidigare

Enligt planen skulle en Coop-butik i Bromölla stänga på påskdagen men efter en utförsäljning där butiken halverade priserna kommer butiken sannolikt stänga ännu tidigare.


Matkedjan Coop har under den senaste tiden reformerat rabatterna i kundernas medlemskap för att kunna matcha rabatterna i den övriga branschen. 

Coop ändrar medlemskapet – här är rabatten som försvinner

Foto: Hasse Holmberg/TT.

En Coop-butik som det däremot inte har gått så bra för är Coop Bromölla i Skåne. 

De har planerat att stänga ner sin butik länge. Affären, som tidigare var en Netto-butik, har helt enkelt inte varit lönsam. Det planerade datumet för den permanenta stängningen var påskdagen.

Inför stängningen påbörjade Coop-butiken en utförsäljning måndagen innan påskdagen. Man halverade då priset på samtliga varor. 

Då exploderade kundernas intresse. 

Coop ändrar sillburkarna – bara dagar innan påsk

Foto: Claudio Bresciani/TT.

"Anstormning" till Coop-butik

Enligt tidningen Norra Skåne var det många nya ansikten som dök upp i butiken efter att de hade påbörjat sin utförsäljning. 

– Jag trodde inte det skulle bli en sådan anstormning. Det har tagit hårt på varulagret när vi sänkte till 50 procent, säger Peter Almgren, distriktschef Kristianstad/Blekinge till tidningen.

Veckan efter påsk ska butiken tömmas på inventarier. 

Coops stora förändring: "Försvinner..."

Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.