Elpriserna stiger igen. Arkivbild.
Elpriserna stiger igen. Arkivbild. - Foto: TT

Nya rekordsiffror när elpriset stiger rejält inför måndagen

Under måndagen kommer elpriserna att vara rejält mycket högre än under de senaste veckorna. Priserna för måndagen, då samhället startas på allvar igen efter helgerna, har fastställts på den nordiska elbörsen Nord Pool.


I det dyraste områdena i söder och i Mellansverige, elområde 4 och elområde 3, ligger priset på 253 öre per kilowattimme (kWh).

I de norra delarna av landet, elområde 1 och 2, är priserna mer beskedliga. Där ligger priset på 52 öre per kilowattimme.

Under de senaste dagarna har elpriserna backat något i den dyra södra delen av landet. Under söndagen låg priset på 135 öre per kWh i söder (elområde 3 och 4) och 55 öre i norr (elområde 1 och 2).

Elpriset har inte varit så högt som det kommer att vara under måndagen sedan före jul.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

FHM: Fler äldre behöver ta covid-spruta

Uppgifter: Hundratals kilo kokain beslagtaget

Flera personer har gripits i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm.

MP: "Fruktansvärd framtidsbild"

Miljöpartiet oroar sig för att högerextrema ska få allt mer makt i EU-parlamentet efter valet. Det är en fruktansvärd framtidsbild de målar upp, säger partiets toppkandidat Alice Bah Kuhnke.

Dödstalet stiger efter attacken mot Tjernihiv

Minst 18 människor dödades i den ryska attacken mot staden Tjernihiv i norra Ukraina på onsdagen. Både Ryssland och Ukraina uppger att de hejdat drönarattacker under natten.

Fortsatta anfall mot Gaza – 40 platser på en dag

I skuggan av den upptrappade konflikten mellan Israel och Iran fortsätter israelisk militär sina offensiver mot Gaza. Mellan måndagen och onsdagen dödades över 100 palestinier i Gaza, enligt FN:s humanitära organ Ocha.

Mugg återkallas – kan orsaka kvävning

En muminmugg återkallas eftersom den kan orsaka kvävning, skriver Konsumentverket.