Det var tänkt som en storsatsning i Sotenäs kommun. Men nu meddelar Kronofogdemyndigheten att bolaget bakom satsningen, Quality salmon, saknar tillgångar och har miljonskulder. Styrelseordförande Roy Höiås har inte kommenterat. Arkivbild.
Det var tänkt som en storsatsning i Sotenäs kommun. Men nu meddelar Kronofogdemyndigheten att bolaget bakom satsningen, Quality salmon, saknar tillgångar och har miljonskulder. Styrelseordförande Roy Höiås har inte kommenterat. Arkivbild. - Foto: TT

Kronofogden: "Laxbolaget saknar pengar"

Det aviserades som en storsatsning som skulle ge omkring 2 000 nya jobb. Sotenäs kommun i Bohuslän och norska Lighthouse Finance var överens om en mångmiljardsatsning på Europas största landbaserade laxodling. För ändamålet skapades aktiebolaget Quality salmon.


Nu, knappt två år senare, har kronofogden utrett den ekonomiska läget för aktiebolaget

— Det vi har kommit fram till under utredningen är att det finns inga tillgångar som Kronofogden kan omsätta till pengar. Varken maskiner, inventarier eller pengar på bankkonton eller liknande, säger Andreas Lindvall Wiktorsson på Kronofogdemyndigheten till P4 Väst.

Istället har bolaget har en sammanlagd skuld på drygt 3,2 miljoner och inga tillgångar att att driva in.

— Nu ligger deras framtid i borgenärernas händer, om de vill begära företaget i konkurs, säger Andreas Lindvall Wiktorsson.

P4 Väst har sökt styrelseordförande Roy Höiås utan resultat.

TT
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.