Mathem sänker priserna på hundratals varor.
Mathem sänker priserna på hundratals varor. - Foto: Martina Holmberg/TT & Hasse Holmberg/TT

Mathem sänker priserna – här är varorna som blir billigast

I mitten av mars kommer matjätten Mathem sänka priserna på hundratals varor i en ansträngning mot att bli den billigaste butiken online. Nu redogör de för vilka varor som sänks i pris och med hur mycket.


I slutet av februari gick onlinebutiken Mathem ut med nyheten att man kommer arbeta för att bli den billigaste matbutiken online. Ett led i det arbetet skulle då vara att genomföra en omfattande prissänkning på hela 500 varor i sortimentet.

"Mathems nya prisstrategi innebär att vi nu pressar priserna rejält och på så vis tar stora steg mot att bli billigast på onlinemarknaden. Vi vet i dag att våra kunder tycker att det är enkelt och bekvämt att handla på Mathem, och genom att sänka våra priser vill vi nu ge dem ännu mer valuta för sina pengar. Dessutom hoppas vi såklart att ännu fler kunder ska hitta till oss och få uppleva hur Mathem kan förenkla deras vardag", sa Mathems vd Johan Lagercrantz, i ett pressmeddelande.

Här är matbutiken med Sveriges sämsta service

Mathem sänker priset på hundratals varor. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Mathem: Så mycket sänks priserna med

I mitten av mars månad kommer förändringen genomföras och när Nyheter24 når Mathems kommunikationsansvariga, Lotta Olofsson, redogör hon vilka som förändringen främst riktar sig mot.

”Vi sänker inledningsvis priset på 500 varor utvalda artiklar inom kategorier som är viktiga för våra kunder, men med lite extra fokus på barnfamiljer”, skriver hon i ett mejl till Nyheter24.

Men den stora funderingen är då vilka typer av varor som kan komma att påverkas, och hur stor prisskillnaden kan bli. 

”Exempelvis sänker vi priset på lax med 15 procent, storpack kyckling med 15-20 procent och välling och gröt med 15-20 procent. Matbröd sänks med 5-7 procent och chokladkakor och kaffebröd med 18-20 procent”.

Enligt Mathems kommunikationsansvariga kommer man med tiden att göra fler prissänkningar.

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Butikschefens vädjan: Tänk på det här när du köper mjölk på Ica

Kund pantade sexleksak på Ica – mötet med butikschefen: ”Udda”

Kundernas kritikstorm mot Kellogg's: "Dystopiskt"

Mat
/
/
/