Hur såg Jesus ut egentligen?
Hur såg Jesus ut egentligen? - Foto: BBC och Stella Pictures

Hur såg Jesus ut? Här är forskarnas bild

Har du, som så många andra, funderat kring hur Jesus såg ut – egentligen? Det kan förstås ingen helt säkert veta, men brittiska forskare har rekonstruerat ett ansikte som ska ge en fingervisning om hur Jesus såg ut på riktigt.


När föddes Jesus Kristus?

Många tänker, i enlighet med förkristen tradition, att Jesus Kristus föddes den 24 december. Men faktum är att det är okänt exakt när Jesus föddes. 

I bibeln framgår det, enligt Illustrerad Vetenskap, inte när Jesus skulle vara född och forskare runt om i världen är heller inte överens om vilket år eller datum Jesus föddes.

När dog Jesus?

Jesus tros ha dött någon gång på 30-talet e.Kr. 

När återuppstod Jesus?

Jesus sägs ha återuppstått på tredje dagen efter sin död, men det finns inget historiskt säkerställt datum. 

Hur såg Jesus ut?

Historiskt sett har Jesus Kristus ofta porträtterats som en vit man med långt brunt hår i västvärlden, men denna bild har sakta men säkert förändrats med den forskning som genomförts på området.

År 2001 återskapade Richard Neave, expert inom forensisk antropologi och tidigare verksam vid University of Manchester, ett ansikte som skulle kunna ge en fingervisning om hur Jesus såg ut, vilket bland andra BBC rapporterat om.

Detta gjorde han genom att studera kranier, funna i samma område där Jesus ska ha levt, från 100-talet e.Kr. Baserat på konst som hittats och som daterats till innan dess att bibeln skrevs kunde Neave också få en idé om vilken hårfärg och hudton Jesus sannolikt haft.

I materialet som användes för att skapa bilden av hur Jesus kan ha sett ut kunde man också, enligt BBC, konstatera att han troligtvis varit omkring 150 centimeter lång.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!