Fredag 30 Jul
Stockholm

Ny studie: Bacon ökar risken för demens

Stekt bacon och ägg ökar risken för demens visar ny studie.
1 av 3
Stekt bacon och ägg ökar risken för demens visar ny studie. Foto:
Det är när man steker maten ämnet som påverkar demens bildas.
2 av 3
Det är när man steker maten ämnet som påverkar demens bildas. Foto: AP
Om du drar ner på stekt kött och exempelvis ägg kan du återfå förlorat minne.
3 av 3
Om du drar ner på stekt kött och exempelvis ägg kan du återfå förlorat minne. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Stekt kött och ägg ska enligt en ny studie öka risken för Alzheimers. Något du särskilt ska undvika är bacon.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Lukta som bacon

Om du inte kan få nog av bacon eller om din partner älskar bacon, då kanske du till och med vill lukta som det?

Här är produkten som gör att du kan lukta stekt bacon jämt.

Njuter du av en klassisk brittisk frukost med stekt bacon och ägg? Tyvärr, nu visar en ny studie att stekt bacon ökar risken för att drabbas av Alzheimers.

Kan ge tillbaka minne

Att steka eller grilla mat skapar en blandning av kemikalier och det är vad som gör att risken för demens ökar.

Genom att minska intaget av bacon, och annan stekt eller grillad mat, kan du till och med få tillbaka delar av ditt minne.

Fett, protein och socker

Det farliga substanser som bildas, AGE (Avancerade Glycation End), kommer till när fett, protein och socker möts.

Därför tipsar Mount Sinai School of Medicine i New York, som gjort studien, om att du bör koka dina ägg och äta till exempel kokt ris istället för stekta tillbehör, skriver brittiska Daily Mail.  

Äter du ofta stekt bacon?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela