Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Selfies leder till fler kirurgiska ingrepp bland unga

Selfies leder till man blir mer självkritisk till sitt utseende.
1 av 2

Selfies leder till man blir mer självkritisk till sitt utseende.

AP

Fler genomgår ingrepp för att förbättra sitt utseende.
2 av 2

Fler genomgår ingrepp för att förbättra sitt utseende.

Niranjan Shrestha

Nyheter | 13/03/2014 19:31

Allt fler unga människor genomgår kirurgiska ingrepp eftersom känner sig missnöjda med utseendet. En av bovarna? Selfies.

USA. Enligt undersökningen, som är utförd av American Academy of Facial Plastic Reconstructive Surgey, har en av tre plastikkiruger märkt en ökning av unga människor som vill genomgå kirurgiska ingrepp eller injektioner, skriver Jezebel.

Orsaken uppges vara selfies. Ja, bilderna som delas på sociala medier som Instagram, Facebook, Tiwitter och Snapchat. Dessa ska omedvetet leda till att människor granskar sina ansikten alltför mycket.

"Nästan som mikroskop"

– Sociala plattformar är nästan som mikroskop som patienter håller upp framför sina ansikten och ser därför ofta på sig själv med mer självkritiska ögon än någonsin tidigare, säger Edward Farrior vid American Academy of Facial Plastic Reconstructive Surgey.

Mobbning är också en stor bidragande faktor till ingrepp bland barn och tonåringar. 69 procent av de som genomgick ett ingrepp gjorde det eftersom de blev mobbade, skriver Jezebel.