Söndag 1 Aug
Stockholm

Studie: Marijuana leder till hjärtproblem – unga vuxna mest drabbade

Marijuana leder till hjärtproblem hos unga människor.
Marijuana leder till hjärtproblem hos unga människor. Foto: TT Bild

Forskare menar att användandet av marijuana leder till hjärt- och kärlsjukdomar.

Kommentera (23)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sköt hustru

En man i Detroit sköt ihjäl sin fru i måndags. 

Nu tror polisen att han kan ha hallucinerat efter att ha ätit någon form av marijuanagodis.

FRANKRIKE. Enligt en ny studie, som publicerades i Journal of American Heart Association, kan brukande av marijuana leda till hjärtproblem för unga och medelålders vuxna.

– Allmänheten tror att marijuana är ofarligt men informationen om de potentiella hälsoriskerna behöver spridas till allmänheten, sa forskaren Émilie Jouanjus i ett pressmeddelande.

34-åriga män

Forskare studerade patienter från åren 2006-2010 och fann 35 fall av kardiovaskulära och vaskulära tillstånd direkt relaterade till hjärtat, hjärnan och andra organ efter användning av marijuana, skriver Huffington Post.

Studien visade också på att de flesta patienter var män där medelåldern var 34,3 år.

Drabbades av hjärtattacker

Sammanlagt drabbades de 35 patienterna av 20 hjärtattacker och nio av dem avled till följd av problemen som direkt kunde kopplas till marijuana, skriver Fox News.

– Det finns nu övertygande bevis på den ökande risken för marijuanans negativa effekter, särskilt bland unga människor. Det är därför viktigt att läkare är medvetna om detta och att de ser marijuana som en potentiell anledning för problemen hos patienter med hjärt- och kärlsjukdomar, skriver Jouanjus i pressmeddelandet.

Kommentera (23)
Kopiera länk
Dela