Tisdag 20 Apr
Stockholm

Glöm första kyssen – sexting är det nya

Sexting är det nya svarta.
1 av 3
Sexting är det nya svarta. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Sex-sms blir allt vanligare.
2 av 3
Sex-sms blir allt vanligare. Foto: TT NYHETSBYRÅN
I stället för första kyssen – ett sex-sms.
3 av 3
I stället för första kyssen – ett sex-sms. Foto: Ap

Glöm långa promenader och hångel i framsätet av en bil ute på en klippa under solnedgången. Sex-sms är det nya första steget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sexting

Sexting är det amerikanska slanget för sex-sms.

Att vi lever i en digital värld är knappast någon hemlighet. De senaste åren har teknologin med dess funktioner utvecklas enormt. Folk har videosamtal i stället för att umgås och i stället för att fråga vad ens vänner gör kollar man upp det på respektive sociala medier.

Enligt en studie av Jeff Temple, gjord på ett flertal High School-elever i Texas har sex-sms blivit blivit så pass vanligt att det blivit nya första kyssen.

Behöver inte betyda sex

Syftet var att ta reda på om sex-sms uppmuntrar till sexuellt umgänge eller inte. Eleverna har fått redogöra sin historia om sex och sex-sms. Studien visar att de som skickade och tog emot nakenbilder var mer benägna att ha sexuellt umgänge än de som bara skrev sex-sms.

Fördelen med detta berättar Jeff i en intervju med Washington Post, är att ifall en tonåring blir påkommen med att skicka sex-sms så kan föräldrarna hjälpa till med att uppmuntra till säkert sex.

– Min teori bakom sex-sms är att människor skriver dem för att antingen förhindra eller uppmuntra till sexuellt umgänge, säger han till tidningen.

Har du skickat sex-sms?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela