Glöm första kyssen – sexting är det nya

- 10/10/2014, 08:20 -
Sexting är det nya svarta.
1 av 3

Sexting är det nya svarta.

TT NYHETSBYRÅN

Sex-sms blir allt vanligare.
2 av 3

Sex-sms blir allt vanligare.

TT NYHETSBYRÅN

I stället för första kyssen – ett sex-sms.
3 av 3

I stället för första kyssen – ett sex-sms.

Ap

Glöm långa promenader och hångel i framsätet av en bil ute på en klippa under solnedgången. Sex-sms är det nya första steget.

Att vi lever i en digital värld är knappast någon hemlighet. De senaste åren har teknologin med dess funktioner utvecklas enormt. Folk har videosamtal i stället för att umgås och i stället för att fråga vad ens vänner gör kollar man upp det på respektive sociala medier.

Enligt en studie av Jeff Temple, gjord på ett flertal High School-elever i Texas har sex-sms blivit blivit så pass vanligt att det blivit nya första kyssen.

Behöver inte betyda sex

Syftet var att ta reda på om sex-sms uppmuntrar till sexuellt umgänge eller inte. Eleverna har fått redogöra sin historia om sex och sex-sms. Studien visar att de som skickade och tog emot nakenbilder var mer benägna att ha sexuellt umgänge än de som bara skrev sex-sms.

Fördelen med detta berättar Jeff i en intervju med Washington Post, är att ifall en tonåring blir påkommen med att skicka sex-sms så kan föräldrarna hjälpa till med att uppmuntra till säkert sex.

– Min teori bakom sex-sms är att människor skriver dem för att antingen förhindra eller uppmuntra till sexuellt umgänge, säger han till tidningen.

Har du skickat sex-sms?