Varannan student mår dåligt visar en ny studie.
1 av 2
Varannan student mår dåligt visar en ny studie. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Anledningen är stress och press säger en studievägledare på ett universitet i Australien.
2 av 2
Anledningen är stress och press säger en studievägledare på ett universitet i Australien. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Glöm det sköna studentlivet – varannan mår dåligt

Studentlivet är inte så ljuvt enligt en ny studie. Den visar att varannan student mår dåligt.


En ny studie, gjord på 5 000 elever från Victoria-universitetet i Nya Zeeland, visar att varannan student mår dåligt. Av dem var det 45 procent som mådde mycket dåligt. 

Studentkårens vice ordförande Rick Zwaan säger att resultatet visar att eleverna inte känner sig välkomna. Han menar att det är dags för universitetet och kommunen att förbättra situationen för studenterna. 

– Små saker som att minska bussresorna för eleverna kommer visa man bryr sig om dem. Dessutom måste man förbättra kvalitén på studentbostäderna, i dag kan de se ut hur som helst och hyresvärdarna kommer undan, säger han till The Dominion Post.

Försöker ta självmord

Även det faktum att lärarna tvingar forska mer i och med forskningsbidrag till universiteten, gör att eleverna kommer i andra hand. Allt detta har lett till att många elever har försökt att ta eller planerat självmord.

– Det kan inte fortsätta så här, menar Zwaan. 

Känner sig pressade

Nu har man därför börjat vidta åtgärder för att få eleverna att må bättre. Bland annat har man erbjudit eleverna på universitetet 300 fria frukostar och luncher under terminerna. Nästa år planerar de även att göra rum där eleverna kan koppla av.

Studievägledaren Gerard Hoffman säger att elevernas mående också påverkas av den ekonomiska situationen, pressen de känner inför både jobb, studier och att skapa nya relationer. Han menat att det är dags för regeringen att lägga sig i och vidta åtgärder, skriver The Dominon Post

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!