Ta några koppar kaffe till den där burgaren.
Ta några koppar kaffe till den där burgaren. - Foto: TT Bild / Christine Olsson

Kaffe gör så att du kan äta mer skräpmat

Lite ångest för att du tryckte två dubbla cheese med pommes i natt? Lugn. Ta en kopp kaffe.


Enligt en ny studie kan kaffe förebygga fetmarelaterade sjukdomar. 

Detta på grund av den särskilda förening som återfinns i kaffe, men även i andra frukter och grönsaker som äpplen, päron, tomater och blåbär.

Studie på möss

Studien, som publicerats i Pharmaceutical Research, har genomförts i University of Georgia. Där har forskare gjort en studie på möss ha upptäckt att CGA, eller så kallad klorogensyra vilket i varierande mängd återfinns i kaffe, tydligt minskade insulinresistens och ansamling av fett i gnagarnas lever, när de matades med fet mat skriver dnaindia.com.

Kan minska risken för vissa sjukdomar

Yongjie Ma, forskare vid universitetet och huvudförfattare av studien, sade att tidigare studier har visat att kaffe kan minska risken för kroniska sjukdomar så som typ 2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.

Forskarna ska ha funnit att klorogensyra inte bara förhindrade viktuppgång, utan även hjälpte till att upprätthålla normala blodsockernivåer och en frisk lever-sammansättning, skriver dnaindia.com.

Nu kanske du inte helt ska lämna din kropps öde i händerna på kaffe, men resultatet av studien tycks i alla fall båda gott för framtiden – om du är kaffedrickare. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!