Lördag 8 Maj
Stockholm

5 konstiga saker som riktigt intelligenta människor gör

Är du en överkåt nattuggla som lever lite ohälsosamt? Då är du förmodligen intelligent.

Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Intelligenta människor är nattugglor.

Enligt forskning så finns det ingen större poäng i att vara vaken på natten. Det är ganska korkat sett till evolutionen, då det förr i tiden var väldigt bra med en dygnsrytm där du sov på natten och vara vaken på dagen.

Därför anser forskare att människor som är vakna länge på natten faktiskt är mer utvecklade och ligger före andra i sin utveckling, enligt Psychology Today. Så, om du gillar att vara uppe sent kan det vara ett tecken på att du är riktigt smart!

2. Pratar med sig själva

Att prata med sig själv är ett tecken på galenskap, säger ju vissa. Men faktum är att det är precis tvärtom. Att prata med sig själv i lugn och sansad ton är dels ett tecken på att du är riktigt smart, och det är också ett bra sätt att bli smartare, enligt forskning.

3. Större sexlust

Jepp, intelligenta människor är kåtare än andra. Enligt brittisk forskning så finns det inga som lägger ut så mycket pengar på sexleksaker som folk med högre utbildning. Detta gäller faktiskt också vid flera av världens stora universitet. Det visar sig också att ju finare utbildning du har, desto mer sex har du, enligt The Telegraph. Så, om du är riktigt horny hela tiden så kan det vara ett teckan på att du är klipsk.

4. Tänker mycket på att tänka

Att tänka på att man tänker, så kallad metakongnitivitet, kopplas ofta ihop med intelligens av forskare . Det handlar helt enkelt om att vara medveten om att man tänker och hur ens tankar påverkar en. Smart va?

5. Tar inte hand om sig själv

Men det kanske inte alltid är så bra att vara smart. Forskning har visat att intelligenta personer ofta är dåliga på att sköta om sig själva. Till exempel är det vanligare för intelligenta personer att äta onyttigt, dricka lite för mycket alkohol och i värsta fall använda droger. Intelligenta personer är inte sällan mer nervösa än andra, vilket lätt kan leda till för mycket kaffe och cigaretter.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (56)
Kopiera länk
Dela