Därför får många kvinnor inte orgasm

För er som inte redan visste: bara penetration räcker oftast inte hela vägen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

En studie från Journal of Sexual Medicine visar att kvinnor bara får orgasm 62,9 procent av gångerna när de har sex med en partner de har haft sex med många gånger tidigare – för männens del var siffran istället 85,1 procent, skriver Buzzfeed.

När kvinnor har sex med någon de inte känner speciellt väl får bara 40 procent orgasm, medan männen når klimax i hela 80 procent av fallen. 

Men inte alla kvinnor har svårt att komma under sex – lesbiska kvinnor till exempel. Enligt en annan studie får lesbiska orgasm under sexakten oftare än både hetero– och bisexuella kvinnor. 

Här är anledningen: bara penetrationssex ger generellt sett inte kvinnor orgasm.

 Bildkälla

Vaginor är helt enkelt inte konstruerade så – nerverna sitter i klitoris, och den kommer man inte åt med bara p in the v. 

En studie med 3 900 deltagare, där nästan alla deltagare var heterosexuella, visar att både män och kvinnor fick orgasm oftare om sexakten var varierad. Alltså inte bara in ut. 

 Bildkälla

Ändå uppgav de flesta i studien att de oftast bara hade vanligt vaginalt sex, skriver Buzzfeed. Trots att det var mindre tillfredsställande för alla iblandade. 

Suck.

 Bildkälla 

/
/
/
/