Vissa grejer ska man inte äta om man vill ha lust att rulla runt i sänghalmen.
1 av 10
Vissa grejer ska man inte äta om man vill ha lust att rulla runt i sänghalmen. - Foto: TT Bild
Ost på komjölk.
2 av 10
Ost på komjölk. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Kaffe
3 av 10
Kaffe - Foto: Christine Olsson / CHRISTINE OLSSON
Lakrits.
4 av 10
Lakrits. - Foto: SVENSKA DAGBLADET
Lightläsk.
5 av 10
Lightläsk. - Foto: Svenska Dagbladet
Alkohol.
6 av 10
Alkohol. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Cornflakes.
7 av 10
Cornflakes. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Härdade fetter finns i friterad mat.
8 av 10
Härdade fetter finns i friterad mat. - Foto: AP
Mynta.
9 av 10
Mynta. - Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Soja.
10 av 10
Soja. - Foto: Svenska Dagbladet

9 saker du inte ska äta om du vill ligga mycket

Vissa livsmedel är mindre bra för din sexlust.


1. Ost

Ost kan vara det bästa som finns men det gäller att se upp med att föräta sig på det gula guldet, speciellt om det är gjort på komjölk. Komjölk kan nämligen innehålla syntetiska hormoner, vilka kan ställa till det för din kropps naturliga produktion av hormoner, det vill säga östrogen och testosteron.

Bildkälla: TT bild

2. Kaffe

De flesta av oss dricker kaffe för att vi vill ha den där uppiggande effekten när vi sovit för lite. Men är du en av de som blir orolig av drycken ska du undvika den om du vill ha en mysig stund med din bae. Ökad oro påverkar sexlusten negativt.

Bildkälla: TT bild

3. Lakrits

Om du är man ska du se upp med att lägga för många lakritsbitar i godispåsen i och med att lakrits kan påverka sexdriften. Anledningen är ett ämne som heter glycyrhizin, som sänker testosteronnivåerna hos män.

Bildkälla: TT bild

4. Lightläsk

Många väljer lightprodukter framför sockerberikade för att man tror att det är bra för formen. Men det man kanske inte tänker på är att artificiella sötningsmedel kan påverka sexlusten negativt. Framför allt är det aspartam som har en inverkan på lyckohormonet serotonin .

Bildkälla: TT bild

5. Alkohol

Det är väl ingen nyhet att alkohol har en dålig påverkan på din prestation i sänghalmen. Alkohol är inte bara en fiende för testosteronnivåerna, du får även svårare att köra dina moves.

Bildkälla: TT bild

6. Cornflakes

Dr. John Harvey var den som introducerade Cornflakes till världen för att få folk att ligga mindre. Han trodde att söt och kryddstark mat var dålig för den sexuella lusten. Så ska man tro honom är det bäst att inte servera frukostflingor till din älskling om du vill ligga.

Bildkälla: TT bild

7. Härdat fett

Vem älskar inte pommes frites, friterade lökringar och sockriga munkar? Synd är dock att friterad mat som känt inte är så bra för hälsan. Att friterad mat dessutom har härdat fett vilket är mindre bra för testosteronnivåerna gör det ännu sämre. Bye, bye sexlust.

Bildkälla: TT bild

8. Mynta

Ta det lungt med mojito och andra goda ting som är preppade med mynta. Mynta består nämligen bland annat av mentol som kan sänka testostronnivån, vilket i sin tur minskar din sexlust.

Bildkälla: TT bild

9. Soja

Äter du mycket sojabönor och liknande produkter så kan det vara bäst att undvika det om du vill få till det. Sojaprodukter innehåller nämligen östrogenliknande ämnen som inte är bra för sexlusten i och med att de stör kroppens egna könshormoner .

Bildkälla: TT bild

Tack till inspirationen Daily Meal.

Mat
/
/
/
Ost
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.