Rödvin kan göra oväntade saker.
1 av 4
Rödvin kan göra oväntade saker. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Typ som att bränna fett.
2 av 4
Typ som att bränna fett. - Foto: AP / TT
Men man ska inte dricka för mycket.
3 av 4
Men man ska inte dricka för mycket. - Foto: AP/ TT
Och egentligen är det druvorna i sig som gör tricket.
4 av 4
Och egentligen är det druvorna i sig som gör tricket. - Foto: Ap / TT

Nya glädjebeskedet: rödvin bränner fett

Well, well, well. Ny forskning visar fördelar med att ta ett glas ibland. Men hur ligger det egentligen till?


Det brukar ju dyka upp en del studier om att rödvin till exempel kan vara bra för hjärtat. Sen gammalt, några tusen år typ, är det även känt att det kan vara ett utmärkt medel för den som vill bli lite tipsy.

Det här vet alla, men vad nog rätt många inte har koll på är att rödvin även kan snabba på förbränningen av fett. Något som visserligen inte har med vinet i sig att göra, då hemligheten ligger i druvorna som kallas "muscadine".

Bildkälla 

Med andra ord kan du lika gärna äta, eller dricka juicen från, druvorna. Studien som fann resultaten har publicerats i "The Journal of Nutritional Biochemistry".

Forskarna såg att druvorna innehåller en viss syra med en kemisk förening som både minskar fettcellernas växttakt samt ökningen av nya fettceller. Samtidigt skyndar den på delar av ämnesomsättningen.

Dock finns det inget i studien som styrker att vinet, eller druvorna, påverkar vikten. Och, som alla vet, är det ingen superidé att försöka dricka sig smal. Vin innehåller till exempel massor av socker. 

För de som provar kan det även sluta på det här viset. 

Bildkälla 

Vin
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Dricker du rödvin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.