Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2081
reaktioner idag

Dina tjatiga föräldrar gör dig framgångsrik

Okej, det kan vara skitjobbigt när föräldrarna tjatar men en ny studie visar att du borde tacka dem.

Hur framgångsrik du blir påverkas av hur mycket dina föräldrar tjatar. Gäller det även North West?

Om dina föräldrar tjatar på dig är chansen större att du blir framgångsrik, visar en ny studie. Det ökar också möjligheterna för att du studerar på universitet, gör bra ifrån dig i skolan och får ett jobb, skriver Daily Mail.

Studien visar att det är mammornas tjat som har störst inverkan och din framtid på arbetsmarknaden påverkas av hur mycket hon tjatar. Även om föräldrarna är skitjobbiga för stunden minskar deras tjat risken att du blir arbetslös. Och du behöver inte oro dig lika mycket för att få ett jobb med dålig lön.

Den som har tjatiga föräldrar lyckas bättre i skolan. Bild: TT.

– Ofta lyckas vi göra det vi tror är mer bekvämt för oss, även om det är emot våra föräldrars viljor. Men oavsett hur mycket vi försöker att undvika våra föräldrars rekommendationer, är det troligt att de ändå påverkar val som vi anser vara mycket personliga, säger forskaren Ericka Rascon-Ramirez till Daily Mail.

Färre blir gravida

Det visar sig också att färre ungdomar blir gravida under tonåren om deras föräldrar har höga krav på dem.
– Vad våra föräldrar hade för förväntningar på våra skolval påverkade starkt beslutet om att skaffa barn eller inte under tonåren, säger Rascon-Ramirez.

Tonårsgraviditeter bidrar också till att fler hoppar av skolan och får lågavlönade jobb. Studien är utförd på 15 000 tjejer i åldern 13 till 14.

Mer:

Gratis preventivmedel gör succé – har halverat antalet oönskade graviditeter