Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny forskning: Gamers är smartare än andra

- 30/04/2015, 08:31 -
Bättre än resten?
1 av 3

Bättre än resten?

TT/AP

Ny forskning tyder på det.
2 av 3

Ny forskning tyder på det.

TT/Ap

Lite smartare?
3 av 3

Lite smartare?

TT NYHETSBYRÅN

Den här forskningen kommer en massa föräldrar att tycka illa om.

Det är ju sen jättelänge att en viss typ av människor säger att folk som gillar att spela dator- och tv-spel blir lite dummare än alla andra. Vilket föga förvånande inte verkar vara jättesant.

Enligt en ny studie som publicerats i Nature verkar det vara typ exakt tvärtom. Ett gäng researchers från Kina och Australien har nämligen jämfört hjärnorna på 27 proffs som livnär sig på att spela League of Legends eller Defence of the Ancients 2 med 30 000 n00bs, som Daily Dot skriver.

Det visar sig också att proffsen har fler kopplingar mellan hjärncellerna i den insulära loben, vilket är en rätt bra grej att ha. Det är bland annat bra för koncentrationen.

Det går ju inte riktigt att bevisa att det faktiskt är så att hjärnan påverkas i den riktningen av att spela datorspel det kan lika gärna vara så att det är människor med den typen av hjärnor helt enkelt är bättre på just spel.

Däremot tyder flera andra studier på att det på liknande sätt går att träna upp hjärnan, skriver Daily Dot.