En hel skara syskon av olika åldrar.
1 av 2
En hel skara syskon av olika åldrar. - Foto: Ap / TT
Syskon är olika.
2 av 2
Syskon är olika. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Så påverkas du av din plats i syskonskaran

Hur du är placerad bland dina syskon spelar faktiskt roll.


Hur du blir som person är inte förutbestämt av när du är född, men vilken plats du har bland dina syskon kan ändå spela roll för hur du är som person, det skriver Huffington Post. Det beror på att vi utvecklar olika strategier för att få våra föräldrars uppmärksamhet beroende på när vi är födda. Föräldrar behandlar också ofta barn olika, och kräver mer av det äldsta barnet medan yngre syskon kommer undan med att gå sin egen väg.

De här dragen är typiska för just din plats i familjen:

Äldst

Det äldsta syskonet är ofta målinriktat och bra på att leda. Exempelvis är de flesta av USA:s presidenter storasyskon, eller ensambarn. Storasyskon är också mer ansvarstagande och har mycket vinnarskalle.

Yngst

Det yngsta syskonet är det mest rebelliska eftersom de kräver mycket uppmärksamhet. Därför tycker de om att gå sina egna vägar. De yngsta är också manipulativa och sociala, samt kreativa.

Mellan

Äldsta barnet får uppmärksamhet, och yngsta kommer undan med allt. Men mellanbarnet är den som håller samman familjen. Mellanbarnet är fredsbevararen och diplomaten som ständigt förhandlar för att få familjens olika viljor att gå ihop. Därför är mellanbarnet bra på att kompromissa och kan sätta sig in i hur andra känner och tänker. Mellanbarn är också trygga och lojala.

Ensam

Huffington Post skriver att ensambarn ofta är perfektionister. De söker mycket uppmärksamhet och blir framgångsrika i arbetslivet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stämmer det på dig och din familj?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.