Torsdag 11 Aug
Stockholm

Detta händer när du håller dig – och så farligt är det

1 av 3
2 av 3
#DAB
3 av 3
#DAB. Foto: Instagram

Kiss, bajs, fisar, nysningar – allt måste ut på något sätt, även om det inte alltid passar.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns lite olika grejer man kan hålla inne, en del farligare än andra.

Här är vad som kan hända.

1. Om du håller inne en fis

Det händer inte så mycket, förutom att du kan få ont i magen. Gaserna hittar ut ur din kropp via blodbanan i stället, och genom lungorna kommer de till slut ut med utandningsluften. Ja, du andas alltså ut din egen fis.

Bildkälla

2. Om du håller inne en nysning

Att hålla in en nysning kan faktiskt vara riktigt farligt. För det första så är att nysa kroppens sätt att få ut föroreningar och annan skit som inte ska vara i kroppen. Håller du inne alla nysningar stannar det i kroppen. Men har du otur kan ännu värre saker hända – en kvävd nysning kan faktiskt leda till hjärnblödning. När du håller inne en nysning ökar trycket i bihålorna vilket kan göra att blodkärl spricker. Det kan i sin tur göra att kärlet helt eller delvis blir igentäppt. Är det halspulsådern som spricker kan proppen vandra upp till hjärnan. Så var försiktig!

Bildkälla

3. Kiss

Man ska kissa ungefär var tredje eller fjärde timme. Och det kan vara skadligt att hålla sig för länge. Blåsans muskelvävnad kan töjas ut, vilket gör att det blir svårt att tömma den helt. Det kan leda till urinvägsinfektion. Så don't do it!

Bildkälla

4. Bajs

Det vanligaste är att bajsa ungefär en till tre gånger om dagen. Men gör man inte det är det ingen fara – så länge du mår bra kan du bajsa så ofta eller så sällan du vill. Är du däremot förstoppad är det inte så soft (hehe). Se bara inte till att hålla inne det för länge då det kan leda till långvarig förstoppning och kramper. 

Bildkälla

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.