Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkare: Därför ska du sova naken i kväll

Många bra anledningar till att sova naken.
1 av 3

Många bra anledningar till att sova naken.

TT NYHETSBYRÅN

Bland annat så förbättrar du sexlivet.
2 av 3

Bland annat så förbättrar du sexlivet.

Giphy.com

Så av med kläderna!
3 av 3

Så av med kläderna!

tumblr

Nyheter | 02/06/2015 22:45

Släng pyjamasen!

Funderat på att sätta dig pyjamasen i kväll? Eller ligger du redan i sängen med den? Ta av den i så fall – enligt läkare är det mycket bättre att vara naken i sängen, skriver Daily Mail.

– Att sova naken kan reglera din temperatur, och hjälpa dig att få den bästa nattsömnen, säger läkaren Sarah Brewer enligt Daily Mail.

Bildkälla

Det är för att personer brukar somna snabbare och ha en bättre sömn när temperaturen är lägre menar hon. Dessutom så förhindrar man att sängen överhettas, vilket kan förvärra hudproblem om man råkar ha några.

Dessutom så är det bra för kvinnor att sova nakna i och med att de drabbas mindre av svampinfektioner.

Och män som sover nakna kan hålla normala testoseronnivåer också. Ett för varmt sovrum stör nämligen mäns sömn, vilket gör att produktionen av testosteron kan minskas.

Sen så har självklart nakenhet en positiv påverkan på din och älsklingens sexliv.

– Att sova naken ger oss känslan av frihet och kan hjälpa dig mer sexig och kärleksfull, säger hon och fortsätter:

– Det kan bidra till ökad intimitet mellan dig och din partner och ger dig självförtroende, säger hon skriver Daily Mail.

Bildkälla

Men trots de positiva effekterna är det bara en tredjedel människor som sover nakna enligt en undersökning av USA:s National Sleep Foundation, skriver Daily Mail. Så gör dig av med alla kläder och tänk på att det är skönt att vara naken och vifta på baken.

Sover du naken?