Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så tycker män om kvinnors könshår – egentligen

- 10/06/2015, 21:20 -
Det är inte ett dugg hygieniskt att raka sig.

Det är inte ett dugg hygieniskt att raka sig.

tt bild

Ny stor studie!

Vi har alla olika åsikter när det gäller könshår, både ens eget och andras. Men hur viktigt är könshåret om man ska tända på någon?

Nu har det kommit en stor undersökning, där över 5000 män mellan 18 och 65 fått svara på vad de tycker om könshår på kvinnor.

Endast 15 procent tyckte att det inte spelade någon roll alls hur pass buskiga tjejer är, medan över 40 procent tyckte att det skulle vara halrakat. Fem procent ville att det skulle vara helt oansat och naturligt.

Men när det gäller det egna håret mellan benen är män ganska avslappnade enligt undersökningen. Nästan hälften svarade att de inte känner press att ansa, men att de gör det ändå. Men var femte man menar att det förväntas av män att raka sig där nere.

Däremot svarade knappt tio procent att de någonsin avbrutit en dejt eller sex på grund av kvinnans könshår, framgår det i undersökningen som är gjord av Huffington Post och AskMen.

Inte hygieniskt

Men hur bra är det att raka könshåret? Inte alls, menar Agnes Wold, professor i bakterielogi, som Nyheter24 intervjuade tidigare i år.

– Det är absolut inte hygieniskt. Bakterierna lever ju på huden, men om du river sönder huden, alltså rakar dig, så kommer bakterierna växa till sig. Då får du mycket mer bakterier, sa Wold till Nyheter24 då.

Bryr du dig om hur du ser ut där nere?