Så nära jorden kommer jättelika asteroiden

- 16/06/2015, 09:18
Icarus kommer sjukt nära.
1 av 2

Icarus kommer sjukt nära.

discovery channel

Den där ser otäck ut...
2 av 2

Den där ser otäck ut...

tt bild

Är tillräckligt stor för att utrota mänskligheten.

Den enorma asteroiden Icarus, som enligt NASA har kraften att göra mänskligheten till ett minne blott, kommer passera farligt nära jorden redan i kväll, skriver The Mirror.

Men experter och forskare världens över verkar vara överens: jorden kommer inte att gå under.

– Så vitt vi vet kommer inga stora objekt att träffa jorden på åtminstone flera hundra år, har en talesperson för Nasa tidigare sagt.

Och tänk också på att när astronomer säger "nära", tänk på att Icarus kommer att passera jorden på åtta miljoner kilometers avstånd. Alldeles runt knuten med andra ord.

Det har dock inte hindrat bibelteoretiker, konspiratörer och andra knäppskallar på nätet från att spekulera. Som Nyheter24 tidigare skrivit om finns det en stor rörelse på nätet som menar att jorden kommer att gå under redan i höst.

Kommer för nära solen

I den grekiska mytologin var Ikaros en pojke med vingar, men eftersom vingarna var gjorda av vax förbjöds pojken att flyga för nära solen. Men Ikaros vägrade lyssna på varningarna och vingarna smälter. Han trillar därefter ner i havet och drunknar. Flight of Icarus är också en riktigt episk Iron Maiden-låt.

Asteroiden har fått sitt namn efter pojken eftersom stenen har en bana som gör att den vid tillfällen kommer närmare solen än Merkurius.

Klockan tio i kväll kommer du kunna följa Icarus resa förbi jorden live via teleskopet Slooh.

Kommer du se Icarus live?