Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskare varnar: Slutet för mänskligheten här

- 20/06/2015, 15:05
Mänskligheten riskerar att ta död på sig själv.
1 av 3

Mänskligheten riskerar att ta död på sig själv.

TT NYHETSBYRÅN / TT

Ett djur som riskerar att dö ut är lemuren.
2 av 3

Ett djur som riskerar att dö ut är lemuren.

Jens Meyer / TT

Att skövla regnskog är i förlängningen ett hot mot mänskligheten.
3 av 3

Att skövla regnskog är i förlängningen ett hot mot mänskligheten.

NTB scanpix / TT

Framtiden ser inte ljus ut.

Det är forskare från några av USA:s främsta universitet som hävdar att slutet kan vara nära för mänskligheten. I en ny forskningsrapport har forskare från Stanford, Princeton och Berkeley tittat på hur snabbt ryggradsdjur dör ut, skriver Sveriges Radio.

10 000 år

Och nu ringer varningsklockorna för det visar sig att djur dör ut i allt snabbare takt. Genom att titta på fossila fynd har forskarna upptäckt att just ryggradsdjur dör ut 114 gånger snabbare än vad som är normalt. Under det senaste århundradet dog 400 arter ut, vilket är oroväckande många.


Bildkälla: TT

Miljontals år

När djur dör ut i den hastighet som forskarna fastställt är den normala försvinner 400 arter på 10 000 år. För att kunna stoppa detta måste miljöförändringar, skövling av skogar och föroreningar stoppas.

Studien har publicerats i Science Advances journal och dess huvudförfattare, Gerardo Ceballos, varnar för att det kommer ta miljontals år för jorden att återhämta sig om inte människan slutar förstöra jorden snart.


Bildkälla: TT

Troligtvis är utrotningen ett hot också mot människan som skulle bli en av arterna som dör ut.

Slut med lemurer

Enligt SR är en art som riskerar att dö ut lemuren. En annan som tar stor skada är bina som kan komma att sluta polinera växter inom tre mänskliga generationer. Författarna till rapporten menar att det går att hindra den katastrofala utvecklingen men då måste vi agera snabbt.

Har du hopp om mänskligheten?