Merlot och cabinet sauvignon innehåller ämnet som bidrar till att din kropp bränner kalorier.
1 av 2
Merlot och cabinet sauvignon innehåller ämnet som bidrar till att din kropp bränner kalorier. - Foto: AP / TT
Men drick inte för mycket.
2 av 2
Men drick inte för mycket. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Forskare: Så kan rödvin göra att du går ner i vikt

Välj rätt vin för att bränna kalorier.


Det låter kanske för bra för att vara sant men nu är det bevisat, ännu en gång, att rödvin kan bidra till att du går ner i vikt. Forskare har redan visat att en viss druva kan göra att du går ner i vikt.

Nu skriver Telepgraph om en ny studie som pekar på att ett glas vin kan öka din förbränning. Det är ämnet resveratrol som finns finns i bär, vindruvor och i rödvin som gör att ditt fett ändrar form.


Bildkälla

Du ska bara vara uppmärksam på att ämnet finns i vinet. Merlot och cabinet sauvignon är säkraste korten även om nivån är långt i från lika hög som i druvorna.

Ämnet bryter inte ner fettet men förvandlar det till så kallat "brunt fett". Brunt och beiget fett skiljer sig från det vanliga fettet som gör att du går upp i vikt, det bidrar istället till att bränna kalorier, skriver Telegraph. Studien publicerades i International Journal of Obesity.
Vin
/
/
/
Dricker du rödvin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är Moderaternas raderade Instagraminlägg – gjorde ”Spotify wrapped” om skjutningar

1 timme sedan

Polisen rapporterar om brand, Klippan

1 timme sedan
"Badvägen. Brand i flerfamiljshus.", skriver polisen på sin hemsida.

S: Regeringens biståndsstopp tom symbolpolitik

1 timme sedan
Biståndsmyndigheten Sidas granskning visar att inga svenska biståndspengar går till terrorverksamhet i de palestinska områdena. Nu kräver Morgan Johansson, utrikespolitisk talesperson för Socialdemokraterna, att regeringen och Sverigedemokraterna återupptar utvecklingsbiståndet.

Domstol: Trump kan åtalas för stormningen

1 timme sedan
Donald Trump kan inte luta sig mot immunitet i rättsliga mål som gäller stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021. Det slår en federal appellationsdomstol fast, och öppnar för nya åtal mot expresidenten.

Munter avslutning på börsveckan i New York

2 timmar sedan
Kurserna på den amerikanska börsen steg på fredagen sedan centralbankschefen Jerome Powell i ett tal antytt att styrräntan förblir oförändrad vid bankens nästa möte i december. Powell sade samtidigt att det är för tidigt att blåsa faran över när det gäller inflationen och att räntesänkningar knappast är aktuella inom den närmaste tiden.

FN avslutar fredsinsatsen i Sudan

2 timmar sedan
FN:s säkerhetsråd har beslutat att avsluta den fredsbevarande insatsen i det av inbördeskrig sargade Sudan. Beslutet togs på fredagskvällen när rådet möttes i New York.