Nytt.
1 av 2
Nytt. - Foto: TeenTech
Killarna bakom idén.
2 av 2
Killarna bakom idén. - Foto: TeenTech

Här är kondomen som ändrar färg om du har en könssjukdom

Kan det här vara framtiden?


Några tonåringar från London tycks ha stått för en riktigt fin idé – enligt Buzzfeed har de nämligen styrt upp en kondom som ändrar färg när den kommer i kontakt med könssjukdomar.

Grönt för klamydia. Lila för HPV. Blått för syfilis. Gult för herpes.

Det är 14-åringarna Muaz Nawaz, Daanyaal Ali, och Chirag Shah som ligger bakom kondomen som gav dem en seger i hälsodelen när London delade ut sina TeenTech Awards.


TeenTech

Tyvärr är kondomen, som ska använda en inbyggd idikator som ser till att den ändrar färg beroende på vilka bakterier den stöter på, fortfarande i utvecklingsstadiet och långt ifrån färdig.

– Det är väldigt mycket ett koncept och inte en slutförd innovation ännu, säger en talesperson för TeenTech till DailyDot.

Men killarna får såklart hämta ut sitt pris ändå – 1 000 pund och ett besök på kungliga Buckingham Palace där de ska motta själva priset. Och ja, man får undra vad drottningen tänker om det hela...

Bildkälla

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här en bra idé?
Tack för din röst!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.