Choklad<3
Choklad<3 - Foto: Svenska Dagbladet / TT

Här är anledningarna till att äta mer mjölkchoklad

Du visste inte att choklad är så här nyttigt.


Försöker du ibland låta bli att äta den där extra godisbiten? Well, om det rör sig om en bit choklad till ska du nog överväga att ta den.

Daily Mail har samlat en mängd studier som alla tyder på att choklad är det bästa snasket som finns. Till att börja med kan några bitar om dagen hjälpa mot hjärtattacker och stroke, men det är långt ifrån de enda positiva effekterna.


Bildkälla

Choklad innehåller både magnesium och koffein och kan därför öka din koncentrationsförmåga. Ytterligare en anledning till att hjärnan förtjänar choklad är mängden antioxidanter.

Antioxidanter från kakaon kan skydda hjärnan från proteiner som skadar den och i förlängningen förhindra demens. Även risken för inflammationer i hjärna kan minska av godiset, tack vare flavonoider.

Men nog om hjärnan. Det är också helt rätt att käka en Marabou när du känner dig lite hängig. En annan antioxidant som finns i choklad kan nämligen ge ditt immunförsvar lite extra hjälp på traven. Tidigare användes choklad som hjälp mot hosta.


Bildkälla

Mest spännande är kanske ändå chokladen effekt som ett afrodisiakum, det vill säga en boost för sexdriften. Att choklad skulle göra dig mer sugen på att hoppa in i sängkammaren med din bae är inte bevisat men det har misstänkts sedan romartiden, enligt Daily Mail. Däremot ska blodkärlen utvidga sig av choklad, vilket också sker hos en person som attraheras av någon.


Bildkälla

Precis som med allt annat gäller det att äta det goda med måtta. För att komma åt kakaon är förstås biten med högs kakaohalt att föredra men ämnena finns förstås också i mjölkchoklad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Äter du choklad?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två unga män döda i våldsam krasch

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.