Sex säljer inte alls.
1 av 2
Sex säljer inte alls. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
I stället kan det göra att du glömmer bort själva produkten.
2 av 2
I stället kan det göra att du glömmer bort själva produkten. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Ny forskning: "Sex säljer" stämmer inte

Det kan ha motsatt effekt.


Alla har hört uttrycket "sex säljer" som en förklaring till att marknadsföra allt möjligt med nakna kroppar, oftast kvinnors. Men nu säger forskare att det kanske inte alls stämmer, vilket the Telegraph skriver om.

Ny forskning visar istället att det inte bara är felaktigt att sex säljer, det kan till och med vara så att det leder till att kunden tappar intresset för produkten. Anledningen ska vara att den potentiella köparen tittar så mycket på det sexiga att den missar grejen som marknadsförs.


Det här kommer inte sälja många läppstift, enligt vetenskapen alltså.
Bildkälla

– Sex och våld säljer inte, det kan i själva verket slå åt andra hållet och försämra minnet, attityder och intentionen att köpa den annonserade produkten. Annonsörer bör tänka två gånger innan de väljer marknadsföring med sex eller våld och tänka på hur de använder sådana teman, säger Brad Bushman, en psykolog vid Ohio State University, till the Telegraph.

Studien publicerades i Psychological Bulletin och visade att kundens minne av produkten försämrades om det var rörligt material med våld eller sexuellt innehåll. Våld försämrade minnet mest.

ADD
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde det vara mindre sex i reklamer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.